Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 21.12.14 в ПАРКИРАНЕ | 0 коментара

Паркиране в Страсбург

Паркиране в Страсбург

Страсбург е дом на редица Европейски институции като Европейския парламент и Съвета на Европа, а също така разполага с прекрасен исторически център – Grande Île (Големия остров), които е защитен от UNESCO. Градът е второто по големина пристанище на река Рейн.

ОрганизацияПаркиране в центъраБезплатно паркиранеPark & rideПридвижване с велосипедХотели с гараж

Организация на паркирането в Страсбург

Статията е насочена към туристи. Ако ви предстои започване нa работа, в европейските институции в Страсбург например, то тя може да не е достатъчно изчерпателна.

По-голямата част от центъра на града (острова Grande Île) е пешеходна зона. Малкото улици, отворени за движение са тесни и еднопосочни, което прави ориентацията и паркирането почти невъзможни. По тази причина е силно препоръчително да оставите колата си и да хванете трамвай, да се качите на велосипед или просто да ходите пеш.

Градската управа залага много на релсовия траспорт (има 5 трамвайни линии), като се предлагат изключително добри оферти за комбинирани билети за паркинг + двупосочен билет за трамвай за шофьора и всички пътници в колата.

Трамвая в Страсбург

Релсите на трамвая са потънали в зеленина

Зони за паркиране в Страсбург

Централната градска част (от централната гара до университета) е разделена на 3 платени зони за паркиране и една безплатна. Зоната определя цената и максималната продължителност на престоя както на разчертаните паркоместа по улиците, така и в платените многоетажни паркинги. Когато паркирате в една от 4-те зони, задължително се информирайте за максималната продължителност на престоя, обозначена на знака. В безплатната синя зона можете да паркирате, като поставите паркинг диск на предното си стъкло, на който да обозначите часа на спиране. Такъв диск можете да вземете от служителите на Parkus (фирмата стопанисваща паркоместата в Страсбург).

ЗонаПрестойЦена
Червенакратък1,90 [1,70] € / час
Оранжевасреден1,50 [1,30] € / час
Зеленадълъг0,50€ / час или 1€ / 3 часа
[2,90 - 3,20€ / ден]
СинякратъкFree с паркинг диск
* Стойностите в [ ] се отнасят за паркиране в многоетажен паркинг на Parcus

Паркиране около Европейския парламент

Ако искате да се разходите около сградата на ЕП, то тябва да знаете, че тя се намира извън обхвата на зонираното паркиране. Можете спокойно (и безплатно) да спрете на подходящо за случая място, например по улуците на близкия квартал, застроен с еднофамилни къщички (на картата по-долу). Разбира се, винаги спазвайте указанията на пътните знаци.

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

 

Park and ride в Страсбург

За презентацията е нужен JavaScript.

С цел ограничаване на автомобилния трафик, CTS (компанията, управляваща градския транспорт в Страсбург) е въвела Park & ride система с преференциални цени за еднодневно паркиране. Срещу едва 4,10€ / ден можете да паркирате в един от многоетажните гаражи на Parcus и да получите двупосочен билет за трамвай или автобус до центъра за вас и всички останали в колата ви (до 7 души).


Запишете се за бюлетина!

[newsletter]

Велосипед под наем и велоалеи

В Страсбург има над 400км добре маркирани велоалеи, по които се движат над 130 000 колоездачи. Това е един от най-приветливите градове за велосипедисти във Франция. На разположение са над 18 000 паркоместа за велосипеди, които се охраняват денонощно, а част от станциите предлагат и сервиз на място. С вело паркинг са оборудвани много трамвайни спирки и влакови гари. За достъп до тези паркинги обаче, ви е необходима специална Badgeo карта.

Общинската организация VÉLHOP предлага колела под наем посредством автоматични станции, разположени на различни места в града. Цената е 1€/час или 5€ за 12 часа, като можете да наемете колелото за максимум 72 часа. VÉLHOP отдава велосипеди под наем и за по-дълъг период (месец, година) по тази тарифа.

Хотели в Страсбург с осигурено паркомясто

Ако искате да нощувате на спокойно място, далеч от градския шум, то хотел Campanile Strasbourg Ouest – Zénith *** е удачен избор. Предлага се безплатен паркинг, а недалеч от него има трамвайна спирка, за лесно придвижване до центъра.

Hôtel des Vosges предлага единични и двойни стаи на изгодна цена. Паркирането по улиците в района е разрешено и безплатно, стига да си намерите място. В близост има платен паркинг, чиято цена е 12€ на ден.

Последна актуализация: 6 юли, 2017г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация