Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 29.01.15 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Музеят Гранд Макет Русия в Санкт Петербург

Пропътувайте разстоянието от Черно море до Тихия океан и вижте нагледно разликата между Европа и Азия благодарение на този огромен макет, представляващ миниатюрна версия на необятната Руска федерация. В него са пресъздадени не само големите градове, като Санкт Петербург и Москва, но също така и черноморското и тихоокеанското крайбрежия, малки селца, простиращият се от Урал до Владивосток Сибир и дори откъснатата от основната територия на Русия (ексклав) – Калининградска област.

ИнформацияПрецизна изработкаВремето не е спрялоКалининградПоддръжкаМестоположение

Времето в Санкт Петербург

За посетители

Полезна информация

Официален сайт: www.grandmaket.ru

Адрес: ул. Цветочная №16, Санкт Петербург, Русия

Снимането е разрешено

Наличен е гардероб

Носете си бинокъл или наемете такъв на място, за да разгледате макетите в детайли

Не пипайте макетите, те са крехки и лесно чупливи

Работно време

Всеки ден от 10:00 до 20:00 часа

Касата затваря в 19:15 часа!

Транспорт от/до Гранд Макет Россия

Метро: М2 (Московские Ворота)

Автобус: 3, 26, 36, 50, 62, 64 (Заставская улица)

Тролей: 15, 17, 24, 26 (Заставская улица)

Цени и видове входни билети

В делнични дни: 400 рубли (деца до 14г. – 200 рубли)

В почивни дни:   450 рубли (деца до 14г. – 250 рубли)

Препоръка за хотел в Санкт Петербург

Намиращият се на само 3 спирки с линия 2 на метрото – Deluxe Hotel St. Petersburg предлага приемливи цени за двойна стая с включена закуска и безплатна анулация. Wi-fi интернет е наличен в целия хотел и такса не се изисква. Съдействие за руска виза, може да получите срещу 300 RUR, а регистрацията на самата виза (трябва да стане до 3 дни след пристигането ви) е безплатна, за разлика от повечето хотели в града.

Съвършенство от всички страни

За разлика от повечето подобни миниатюри, които имат „лице“ за пред публиката и черен „гръб“, тук макетите са завършени от всички страни, до най-малките детайли, за да могат посетителите да се разхождат свободно около тях.

Върху макета кипи живот

По над 20 километра ЖП трасета се разминават пътнически и товарни влакове, докато по улиците, мостовете и тунелите се движат почти всички видове превозни средства. Автобусите спират на своите спирки, колите изпреварват бавните камиони, в един край се снимат филми, в друг полицията арестува престъпник, а в трети се секат дърва. Всичко това е възможно благодарение на многобройните датчици, които са вградени в макетите толкова добре, че е почти невъзможно да се забележат. Управлението на модела става от контролна зала, като основната цел е да няма повтаряемост на действията.

Благодарение на специалното осветление, можете да разгледате макетите както през „деня“, така и през „нощта“. Нещо повече – точно както в реалността, докато в единия край на „Русия“ е все още ден, в другия слънцето вече е залязва. Цикълът се повтаря на 30 минути, а през тъмната част от „денонощието“ светлините на градовете са изключително реалистични – прозорците на жилищните блокове изгасват една по една с напредването на нощта, колите са с включени фарове, задейства се уличното осветление и тн.

Калининградска област

Точно както в реалния живот, така и в Гранд Макет Русия, тази област със своите жители е откъсната от останалата част на страната, като на нея е посветена отделена миниатюра, изработена след откриването на музея. Именно затова Калининград е представен по-детайлно от всеки друг град или район, разположен на основния макет.

Отвори за поддръжка

На стотици места в макета са разположени умело прикрити сервизни отвори, през които екипа на Гранд Макет Русия го поддържа и обновява.

Къде се намира музея

Използвайте връзката „Упътвания до“, за да получите подробни указания как да стигнете до Гранд Макет Россия с избрания от вас начин на придвижване, директно в тази страница.

Изтегли упътвания

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 28 март, 2015г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация