Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 09.03.18 в ПЪТЕШЕСТВИЯ, ТИЙЗЪР | 0 коментара

Достъпно посещение на Европа парк

В югозападната федерална провинция Баден-Вюртемберг се намира най-големият увеселителен парк в Германия и един от най-посещаваните тематични паркове в Европа. Той е собственост на фамилията Мак, чиято компания Mack Rides e утвърден производител на увеселителни атракциони. Европа парк се развива постоянно, като последните попълнения са тематичната зона „Артур и минимоите“, открита през 2014г., както и Евросат – Кан Кан, напълно обновена версия на популярното влакче. През 2019г. ще бъде открит нов воден тематичен парк – „Рулантика“.

Обща информация


Продължителност: 4 дни (3 нощувки) Бюджет: около 340€
Транспорт: Самолет + кола под наем Големина на групата: 4 души (оптимално)
Подходящ сезон: От април до октомври; декември
Какво да носите със себе си?
Телефон с GPS навигация (работеща офлайн), шапка за слънце, слънцезащитен крем, дрехи със закопчаващ се джоб, малка раница за вода и храна

Времето в Руст

 

 

Пътешествието в детайли

Годишно Европа парк се посещава от над 5 милиона туристи, като най-натоварени са летните месеци, празниците и уикендите. По тази причина е особено подходящо да избягвате тези дни от годината.

За да осъществите това пътешествие, ще са ви необходими:

самолетен билет, за предпочитане до Баден-Баден, Базел или Страсбург, но са приемливи и следните, по-отдалечени летища: Франкфурт, Франкфурт-Хан, Цюрих и Щутгарт.

Резервация за кола под наем (изисква кредитна карта), тъй като пътуването с обществен транспорт е възможно, но не е оправдано от гледна точка на загубеното време и цената на билетите.

Място за нощувка – в самият комплекс или в близък град.

Европа парк се превръща в зловещо място в дните около Хелоуин!

Комплексът Европа парк разполага с няколко хотела, но цените в тях са относително високи. Затова е по-удачно да потърсите нощувка в близките градове, например Етенхайм. Къща за гости „Малката Венеция“ предлага удобен престой за семейства с деца или група близки приятели. Повече опции за настаняване ще намерите тук.

Ако следвате програмата, освен 2 дни в парка, ще имате и един допълнителен свободен ден. Него можете да оползотворите с посещение на Страсбург, Хайделберг, Базел, Франкфурт на Майн или Щутгарт.

Цените на билетите за парка нямат отстъпка при покупка от официалния сайт на Европа парк, но понякога има такава в сайта 365tickets. Силно препоръчително е да закупите билетите си предварително, тъй като ще си спестите чакането на касите, където опашките обикновено са дълги. Ако все пак се озовете на входа без билети, по-добре се огледайте за най-близкия автомат.

Работно време

Паркът работи всеки ден от 9:00 часа до 18:00, 19:00, 20:00 или дори 24:00 часа, според този календар.

Обърнете внимание, че парка не работи целогодишно. Oтворен е от началото на април до края на октомври (със специална програма в дните около Хелоуин), както и около Коледа (от първата седмица на декември до първата седмица на януари). През зимния период Европа парк е богато украсен, а по-екстремните атракции не работят, но са заменени от високо виенско колело, зимна пързалка и много представления. Актуална информация за работните дни и часове можете да намерите в сайта на Европа парк.

Цени на входни билети

Вид билет

Цена

1 ден
Възрастни (над 12г. вкл.)49,5 €
Деца (4-11г. вкл.)42,5 €
2 дни
Възрастни (над 12г. вкл.)94,0 €
Деца (4-11г. вкл.)80,0 €
Намаление за групи над 20 човека, пенсионери и хора с увреждания
Деца до 4г. - безплатно
Паркинг за 1 ден6 €

Попътни туристически дестинации

Ако двата дни прекарани в Europa park не са изстискали всичките ви сили, можете да посетите един или няколко от градовете, в близост:

Замъка, фуникуляра и историческия център на Хайделберг

Франкфурт на Майн и небостъргачът Майн Тауър

Кратка разходка до Франция - разгледайте Страсбург и сградата на Европейския парламент

Музея на Мерцедес в Щутгарт

Баден-Баден - известния немски СПА курорт

Град Базел, Швейцария

 

План по дни

Екскурзията е с относително висока интензивност. За да изпълните всичко, както е по план, ще се наложи да се подготвите за много ходене, ранно ставане и да не се отклонявате значително от програмата. Ако смятате, че няма да се справите е по-добре да нанесете промени още при подготовката на пътуването.

В бъдеще от тук ще можете да закупите удобен файл, в който ще е събрана цялата необходима информация за това пътуване. Той ще съдържа карти, схеми, снимки и полезни съвети в практичен и лесен за ориентиране формат, подходящ за екрана на таблета или телефона ви, както и за принтиране.test

Ако имате нужда от тази удобно структурирана информация още сега, можете да се възползвате от услугата

1-ви

ДЕН

12:45/7:10 Кацане в Баден-Баден/Базел

В зависимост от избрания полет, ще пристигнете сутринта в Базел или по обяд в Баден-Баден. Гишетата за автомобили под наем обикновено се намират в зала „Пристигащи“. Задължително поискайте информация за това, къде се намира паркинга с колата ви и какво гориво използва тя. Преди да потеглите направете снимки от всички страни, за да се защитите в евентуален спор за щети.

Свободно време в Базел, Страсбург, Щутгарт, Хайделберг или Франкфурт

Можете да посетите един от следните градове в региона на летището, на което ще пристигнете. Напътствия за придвижване ще намерите тук. Желателно е да подготвите телефона си с приложение за GPS навигация, работещо офлайн.

1. Посещение на градовете около „Драйлендерек“

Франция, Германия и Швейцария имат обща тройна граница. На това място се издига монумент, а в близост са три града – Базел, Мюлуз и Фрайбург. Какъв по-добър повод да посетите и трите?

2. Посещение на Хайделберг

Придвижването ще ви отнеме около два часа и половина (напътствия ще намерите тук).

Пристигайки в Хайделберг се насочете към Стария град. Къде и колко ще ви струва паркирането, можете да прочетете в Паркиране в Хайделберг, статия от категория ПАРКИРАНЕ на Лудия Пътешественик.

Качете се на фуникуляра от долната станция до хълма Кьонигстул, а след това се върнете обратно до замъка. Повече информация ще намерите в статията Хайделбергски замък и фуникуляр от категория АКЦЕНТИ на Лудия Пътешественик.

3. Посещение на Страсбург

Ако предпочитате, можете да се отправите към Страсбург, Франция. Градът е едновременно на 1 час от Европа парк и летището в Баден-Баден. От Базел пътуването ще отнеме 1:30 – 2 часа.

Тук можете да разгледате Европейския парламент, да се повозите се на корабче или се разходите в историческия център.

Къде да спрете колата си – както платено, така и безплатно, прочетете в статията Паркиране в Страсбург.

4. Посещение на Щутгарт

Посетете музея и фабриката на Мерцедес-Бенц, докоснете се до историята на легендарния автомобилостроител. Пътуването от Европа парк до Щутгарт отнема между 1:30 и 2 часа.

5. Посещение на Франкфурт на Майн

Градът е по-далеч от крайната дестинация – Европа парк и не е на път. Въпреки това, ако искате да го посетите, за да се полюбувате на небостъргачите и дори да се качите (а защо не и да пренощувате) в един от тях, то непременно го се отправете в тази посока. В случай, че сте избрали полет до Франкфурт или Франкфурт-Хан, посещението на Фракнфурт на Майн е на практика задължително.

Препоръчваме ви да паркирате на Park&Ride и да се качите на S-bahn до центъра. Къде да спрете безплатно прочетете в #Придвижване. Всичко за местата за паркиране и градския транспорт във Франкфурт на Майн прочетете в тази статия.

За да се качите на небостъргача Майн Тауър, слезте от S-bahn влака на Централната гара и се огледайте за кръгла, синя сграда с дълга антена на покрива. Всичко за небостъргача ще откриете в статията за Майн Тауър от АКЦЕНТИ.

След Майн Тауър се разходете към центъра, където се намира легендарния площад „Рьомерберг“. Минете по мостовете над река Майн и си купете вкусен вурст за вечеря.

19:00 Настаняване в хотела/квартирата

Ако сте решили да отседнете в Къща за гости „Малката Венеция“ или друг хотел в Етенхайм, можете да намерите упътвания в #Пристигане. Паркирането по улиците в Етенхайм е платено в работни дни и в събота до обяд. Желателно е да предупредите домакините си (или хотела) за очаквания по-късен час на настаняване.

20:00 Вечеря

По централната улица в Етенхайм има няколко заведения с вкусна кухня. Не закъснявайте, никое от тях не работи до късно.

2-ри и 3-ти

ДЕН

8:00 Събуждане и закуска

Не губете време, Европа парк отваря в 9:00! Ако искате да си купите нещо от супермаркета го направете сега, защото хранителните магазини в Германия затварят рано, а в неделя дори не работят!

9:00 Пристигане в парка и обиколка на атракциите

Малко преди Европа парк, от дясната страна на пътя, има магазин Lidl. Запасете се с вода и храна, помислете и за закуската на следващия ден!

Задължително си купете жетон за паркинг, вечерта опашките ще са много големи! Запомнете къде сте паркирали, всеки ред има табела с номер. Ако имате билети, закупени онлайн, се насочете директно към входа.

Не забравяйте, че половин ден през седмицата е по-добре от цял ден през уикенда! Затова не отлагайте посещението си в парка дори ако закъснявате.

Добра идея е с пристигането си да се качите на Монорейл-а от станцията над централния вход. Така ще изпреварите тълпата за едно бързо качване на Водан.

В #Мобилни приложения ще намерите официалното приложение на Европа парк. Изтеглете го и следете къде опашките са най-малки. Възползвайте се от обедните часове, когато повечето хора са в ресторантите и закусвалните.

12:30 Обяд

В зона Испания ще намерите добри места за бързо и вкусно похапване – като теле на чеверме например. Не пропускайте да посетите някое от представленията след обяд.

20:00 Потегляне към Етенхайм

В натоварените летни дни паркът често работи до 19, 20, дори 24 часа, останете ако имате сили… В случай, че рано се отегчите или времето се развали, можете да се отправите към близкия Страсбург за бърза разходка.

21:00 Вечеря

Бъдете готови да вечеряте в квартирата, особено ако е станало късно – много е вероятно в малките градчета около парка да не намерите заведение, сервиращо храна след 21 часа. Последната вечер пригответе багажа си, за да не губите време на сутринта.

 

4-ти

ДЕН

6:15 (Полет от Базел) Потегляне към летището

Как да стигнете до летището, ще разберете от #Придвижване. Добре е преди да стигнете летището да заредите резервоара до горе, бензиностанциите около терминала обикновено са по-скъпи.

8:00 (Полет от Баден-Баден) Свободна програма

Тъй като оставащото време до полета ви не е много, най-удачно е да го запълните с посещение на Страсбург. Градът е почти попътно към летището, едновременно на 1 час от Етенхайм и Баден-Баден.

Тук можете да разгледате Европейския парламент, да се повозите на корабче или да се разходите в историческия център.

Къде да спрете колата си – както платено, така и безплатно прочетете в статията Паркиране в Страсбург.

11:10/7:30 Полет за България

Постарайте се, да сте на летището около 2 часа преди заминаването на самолета. Следвайте табелите за коли под наем (Mietwagen/Rent-a-car). Върнете ключа от колата на служител на вашия оператор за коли под наем и поискайте да бъде направен оглед на автомобила във ваше присъствие. Ако офисът на компанията все още не е отворен, пуснете ключа в предвидената за това кутия, която ще намерите на паркинга или около щанда, където сте наели автомобила. В този случай непременно запазете касовата бележка от последното зареждане и направете снимки на колата от всички страни, включително на таблото (така че да се вижда показателя за горивото). Тези стъпки ще са във ваша полза при възникване на спор за щети.

Внимание: Разписанието на полетите, влаковете и всички други транспортни услуги, работните времена на обектите, началните часове на събитията, както и напътствията и времето за път са валидни към датата на написване на статията. Желателно е преди пътуването си да се информирате за актуалните часове и за евентуални ремонтни дейности по обектите и инфраструктурата. Преработете програмата спрямо тези данни!

Полети до Югозападна Германия

Най-близките летища до Европа парк са в курорта Баден-Баден/Карлсруе (Германия), Страсбург (Франция) и Базел (Швейцария). Други летища, които могат да послужат за придвижване до Европа парк са Франкфурт, Франкфурт-Хан, Щутгарт и Цюрих. В таблицата по-долу ще откриете наличните към момента (март 2018г.) директни линии. Обърнете внимание, че някои от тези маршрути са сезонни, а други чартърни. Кои са авиокомпаниите, какви са цените и какво е разписанието можете да проверите с търсачката kiwi.com.

 БазелБаден-БаденСтрасбургФранкфуртФранкфурт-ХанЩутгартЦюрих
София
V
V
X
V
V
X
V
Варна
X
X
X
V
X
V
V
Бургас
X
X
X
V
V
V
V
Пловдив
X
X
X
X
V
X
X
Солун
V
V
X
V
V
V
V
Скопие
V
X
X
X
V
X
V
Букурещ
V
X
V
V
X
V
V
Ниш
V
X
X
X
X
X
V
Кавала
X
X
X
V
X
V
X

В категория „Пътешествия“ на ludiapateshestvenik.com публикуваме напълно завършени програми за пътуване, които собственоръчно сме провели, стъпка по стъпка, според представената програма. Затова ви препоръчваме да изберете полет до Базел или Баден-Баден в неделя на отиване и в сряда на връщане. Двете летища се намират в близост до Европа парк, но районът не предлага удобен обществен транспорт. Затова е най-добре да наемете автомобил, цените на различните компании можете да сравните тук. В този случай сте ограничени до това да използвате едно и също летище за полетите в двете посоки, тъй като цените за rent-a-car се увеличават многократно, ако искате да върнете колата на различно място. Прегледайте цената на предложената по-горе комбинация в раздел #Бюджет.

Напътствия за придвижване по маршрута

Желателно е да използвате GPS навигация, или поне да свалите офлайн карта в приложението Google Maps.

От Баден-Баден/Карлсруе до Европа Парк

Приемаме, че вече се намирате на паркинга на летището край Баден-Баден, в колата под наем. След като потеглите следвайте знаците към магистрала А5 в посока Базел. След около 70км. или 40 минути шофиране, ще стигнете до изхода за Руст, а от там няма как да пропуснете табелите (или извисяващия се силует на Silver Star), които ще ви отведат до Europa-Park-Straße и паркинга.

Придвижването с алтернативен транспорт (автобус, влак) ще ви излезе по-скъпо, а също така е и много по-бавно.

От Базел до Европа Парк

EuroAirpot – общото летище на Базел, Мюлуз и Фрайбург, се намира на френска територия. От летището до Европа парк са около 100км. Тук имате две възможности:

Потеглете по магистрала А35, сменeте с А36 край Мюлуз. След като минете над река Рейн, се включете в магистрала 5 в посока Карлсруе. Следете за изхода за Руст, а от там няма как да пропуснете табелите (или извисяващия се силует на Silver Star), които ще ви отведат до Europa-Park-Straße и паркинга.

Вторият вариант е да се придвижите директно към магистрала 5 в Германия, по моста край град Базел. След като се качите на магистралата ви остават около 90км. до Европа парк.

От Франкфурт-Хан до Европа Парк

От паркинга на летище Франкфурт-Хан тръгнете по път B50  в посока Франкфурт на Майн. След около 30км. следете знаците за магистрала А61 в посока Майнц. Пътят ви продължава по магистрала А6 (табели за Щутгарт), а след това по магистрала А5, в посока Базел. След 280км. и 2 часа и половина каране търсете изхода за Руст, а от там няма как да пропуснете табелите (или извисяващия се силует на Silver Star), които ще ви отведат до Europa-Park-Straße и паркинга.

Придвижването с алтернативен транспорт (автобус, влак) е сложно за изпълнение, освен че  ще ви излезе по-скъпо, също така  е много по-бавно.

От Европа Парк до Етенхайм

След като успеете да намерите колата си, което е по-лесно вечер, когато паркингът е почти празен, се насочете към изхода. Не забравяйте, че макар на входа да не е имало бариера, на изхода ще ви е необходим жетон, който се купува от касите. Тръгнете в посоката, от която дойдохте, но когато стигнете магистралата минете над нея – има по едно кръгово кръстовище преди и след моста над магистралата, заобиколете и двете, като се движите в най-дясната лента. След 600 метра има трето кръгово, вземете третия (последен) изход. Продължете по пътя около 1,5км и ще стигнете до четвърто кръгово, вземете втория (отново последен) изход. След около 800 метра ще видите кръстовище, завийте на дясно и след 1,5км ще сте в Етенхайм. Точното местоположение на Къща за гости „Малката Венеция“, ще откриете на картата по-долу. Ако сте избрали друг хотел, обезателно проучете как да стигнете до него.

От Етенхайм до Хайделберг

От центъра на Етенхайм тръгнете по шосе L103, което ще ви отведе директно до магистрала 5. Карайте по нея около 140км, и слезте на изход 38 – Heidelberg/Schwetzingen. Насочете се към предпочитания от вас платен паркинг.

От Хайделберг до Франкфурт на Майн

Върнете се на магистрала 5, като следвате табелите за Франкфурт на Майн. След около 50км магистрала 5 се пресича с магистрала 67, трябва да останете на магистрала 5, движете се в една от двете най-десни ленти, внимателно следвайте табелите. На картата по-долу ще намерите местоположението на безплатен паркинг, около стадиона на Франкфурт. Желателно е да паркирате там и да се качите на S-bahn до центъра на града. За да стигнете до него трябва да излезете от магистрала 5 на изход 22 Frankfurter Kreuz (в близост до Международно летище Франкфурт) и да се качите на магистрала 3. Веднага след това следвайте знаците за B44/B43 към Frankfurt-Süd/F-Stadtmitte/Neu-Isenburg. Следвайте табелите за стадиона, отбивката е почти веднага в дясно.

Пътната мрежа около Франкфурт на Майн е сложна, желателно е да разполагате с GPS навигация. Ако не разполагате с такава рискувате да изгубите много време и нерви.

От Франкфурт на Майн до Франкфурт-Хан

Пътят от Франкфурт до летище Хан е почти изцяло по магистрала и на всички отклонения има табели към летището. Ако сте паркирали в близост до стадиона, върнете се на магистрала 3, след това последователно минете по магистрали 67, 60 и 61, а накрая завийте по път B50. Ако шофирате внимателно и сте се запознали с картата на района предварително, няма да имате проблем с ориентацията. Разстоянието е около 120км.

Желателно е, когато стигнете до магистрала 61, да дозаредите автомобила си (резервоарът трябва да е пълен, когато връщате колата под наем). За целта ще ви се наложи да слезете от магистралата на изход, обозначен със знак за бензиностанция, тъй като бензиностанции рядко се срещат по магистралите в Германия.

Изтегли упътвания

 

Планиран бюджет

Бюджета е на база 1 човек, при 4-ма пътуващи (възрастни или деца над 4г.). Цената на самолетните билети София-Базел-София на авиокомпания WizzAir или София-Баден-Баден-София на авиокомпания Ryanair е реално достижима при резервация няколко месеца по-рано (следете цените в продължение на поне 1 седмица, често се променят). През месеците Април, Май, Юни, Септември и Октомври ще намерите по-евтини самолетни билети и нощувки, макар да има по-голям шанс за лошо време.

В екскурзията са предвидени 3 нощувки в близост до Европа парк – град Етенхайм. Ако избраните от вас полети са късно вечерта или рано сутринта обаче, ще ви е по-удобно да прекарате една нощ в района около летището. В прогнозната цена са включени още стойността на двудневен входен билет за Европа парк, разходи за паркинг, както и минимални джобни за храна и посещение на туристически обекти – по 30€/ден.

Разходно перо

Цена
Двупосочен самолетен билет София - Базел/Баден-Баден - София50 €
Кола под наем за 3 дни39 €
Гориво за около 500км.10 €
Хотел в Етенхайм - за 3 дни60 €
Двудневен входен билет за Европа парк94 €
2 дни паркинг в Европа парк3 €
Минимум джобни90 €
ОБЩО346 €

Ориентировъчни цени на атракции

4 часа платен паркинг в Хайделберг1,50 €
Двупосочен билет за фуникуляра в Хайделберг + билет за замъка12 €
Дневен групов билет за до 5 души за градския транспорт във Франкфурт на Майн (общо 8,70€)2,20 €
Билет за площадката на върха на небостъргача Майн Тауър6,50 €
Нощувка в района на летище Франкфурт Хан25 €

 

Местоположение

На картата е отбелязано местоположението на тематичния парк. Ако пътувате с кола, ще ви е удобно да използвате функцията за упътвания – натиснете бутона „Упътвания до“ и въведете началната точка на пътуването си. Ще получите подробна информация за възможните маршрути, предоставена от Google, директно в тази страница.

Изтегли упътвания

 

Карта на Европа парк

Кликнете върху изображението по-долу, за да отворите интерактивна карта на парка.

Карта на Европа парк

Карта на атракциите и хотелите в Европа парк.

 

Тема и атракции в Европа парк

Паркът е разделен на няколко тематични зони, пресъздаващи европейски страни (от където идва и неговото име) – Германия, Италия, Франция, Швейцария, Гърция, Англия, Русия, Холандия, Португалия, Испания и Исландия. Освен „страните“ в парка са разположени и зоните Царството на минимоите, Детски свят, Скандинавия и Омагьосаната гора на Грим. Някои от основните атракциони са:

1Silver Star – със своите 73m височина, това е третото най-високо влакче в Европа, развива 127 км/ч

2Eurosat Can Can – напълно преобразеното закрито влакче се намира в сграда с формата на топка, която е символ на парка. Костър-а е наследник на построеният още през 1989г. Eurosat.

3Euromir – влакче с въртящи се седалки, чиято опашка за чакане минава под истински тренировъчен модул на руската орбитална станция „Мир“. Ще познаете къде се намира по огромната сателитна чиния в близост.


4Wodan Timbur Coaster – забавно дървено влакче, развиващо 100 км/ч

5Blue Fire  благодарение на хидравличния ускорител ще се изстреляте от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди

6Arthur – приказна разходка из Царството на минимоите

6Arthur – приказна разходка из Царството на минимоите

7Alpenexpress и Pegasus – в последните години на двете „семейни“ влакчета е вдъхнат нов живот – те ще ви пренесат във виртуалната реалност с VR шлемове Oculus Rift


Препоръки за нощувки по време на пътешествието до Европа парк

Централната улица в Етенхайм

Нощувката в къща за гости, подобна на тези, предлага неповторимо преживяване на изгодна цена.

Ако искате да поглезите себе си и/или децата си, то пищните хотели Bell Rock, El Andaluz и Colosseo, които са част от Европа парк, са добър вариант за това. В случай, че искате да се впишете в Прогнозния бюджет обаче, ще се наложи да се задоволите с нощувка в някое от близките градчета. Ако групата ви е до 4 човека, добър вариант е Къща за гости „Малката Венеция“, където ваш домакин ще бъде Стефани. Цените за наем на целия първи етаж на къщата (спалня с две двойни легла, трапезария, кухня и баня) започват от 80€ на вечер.

Към момента на написването на тази статия, полетите от София до Баден-Баден (Ryanair) и Базел (WizzAir) са с достатъчно удобни разписания, за да не се налага да нощувате в близост до летището.

Ако сте запазили полет до Франкфурт или Франкфурт Хан, то нощувката около избраното летище на практика е задължителна.

Хотел-пицария Венеция е на само на 3,5 км от терминала на летище Хан и предлага чисти, просторни стаи (20 кв.м.) с 2 или 4 легла.

Хотел Innside Frankfurt Eurotheum във Франкфурт на Майн е разположен от 22-ри до 29-ти етаж на небостъргача Eurotheum, който се намира в самия център на Франкфурт, в близост до Майн Тауър. Цената е повече от приемлива, а гледката от апартамента си заслужава.

 

Приложения за мобилни телефони и таблети

Europa-Park Guide

Основните функции на това приложение са:

1Търсене на ресторанти, атракции и др. и GPS навигация до желаното място с напътствия върху картата на парка;

2Обновявана в реално време програма за всички представления, концерти и събития;

3Време за изчаквана на различните атракции;

4Прогноза за времето за района на Европа парк;

5Известие в случай на удължаване на работното време;

6Навигация до Европа парк и помощ за намиране на свободно място на паркинга;

7Връзка по телефона или email в случай на възникнал проблем или въпрос;

8Новини за парка и видео материали от Europa-Park TV.

Изисква постоянна връзка с интернетВ парка има множество отворени Wi-fi точки, от които можете да се възползвате.
freefree

Wizz Air

Освен стандартните услуги за подобно приложение – преглед на разписания, закупуване на полет, добавяне на услуги, чек-ин и мобилна бордна карта, Wizz Air са добавили опции за покупка на членство в Wizz discount club, а също така често предлагат 20% намаление за резервации през мобилния app.

Ограничена работа офлайнБез мобилна или Wi-fi връзка са достъпни само определени функции. Желателно е да заредите приложението, преди да преминете офлайн.
freefree

Ryanair

Бърз и лесен достъп до най-добрите оферти за самолетни билети на Ryanair, както и мобилен check-in, мобилна бордна карта, добавяне на услуги (багаж, застраховка, паркинг и др.) и информация за статусa на всички полети на авиокомпанията.

Изисква постоянна връзка с интернетПриложението няма да стартира в зони без мобилно покритие или Wi-fi.
freefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 9 март, 2018г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация