Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 26.06.16 в ИЗГОДНО | 0 коментара

Исландия – Възстановяване на ДДС и безмитни магазини

Исландия – Възстановяване на ДДС и безмитни магазини

Полезно е да се знае, че в Исландия има магазини, в които направените покупки над определена сума (обикновено 6000 ISK) подлежат на възстановяване на ДДС (11% за храни и книги, 24% за всичко останало) при напускане на страната. Обърнете внимание, че това не важи за всички магазини – тези, в които се възстановява заплатения ДДС, са обозначени със стикер TAX FREE. Така например известните исландски вълнени пуловери, които са доста скъпи, могат да станат по-достъпни с цели 15%. Пресметнете каква сума ще ви бъде възстановена от данъка при покупката и колко реално ще заплатите.

Как се възстановява ДДСБезмитни магазини на летище Кеплавик

Запишете се за бюлетина!

[newsletter]

Възстановяване на ДДС на летището

При пазаруване на стойност над 6000 ISK в магазин, обозначен със стикер TAX FREE, на касата на магазина предоставят на клиентите документ, който е необходимо да попълните и подадете на летището, преди заминаването си (поискайте такъв, ако не ви го дадат). Има два варианта за възстановяване на данъка – кеш на летището или с превод по кредитна/дебитна карта. Ако изберете втория вариант, знайте че сумата не се възстановява веднага, а в рамките на няколко седмици от подаване на формуляра за възстановяване на данъка на летището.

За да се възползвате от опцията за възстановяване на ДДС, трябва стоката да бъде неупотребявана и да  бъде изнесена от страната от чужд гражданин не по-късно от 3 месеца след месеца на покупка. ДДС за услуги не се възстановява!

При пристигане на летище Кеплавик лесно ще намерите гишетата за възстановяване ДДС. Освен това са поставени и напомнящи табели, в случай че пътниците бързат за полета си и забравят за тази опция. Попълването на формуляра отнема само няколко минути.

В някои случаи е възможно да изпратите формуляра по пощата, в плик, предоставен заедно с формуляра.

Запишете се за бюлетина!

[newsletter]

Безмитни магазини на летище Кеплавик

Пътническият терминал има duty-free магазини за Пристигащи и Заминаващи полети.

Списък на марките/магазините:

 1. Dutyfree
 2. Optical Studio
 3. Elko
 4. Penninn Eymundsson
 5. Loksins Bar
 6. Segafredo
 7. Mathús
 8. Joe and the Juice
 9. Nord
 10. 66° North
 11. Icelandic Giftstore
 12. Blue Lagoon
 13. Pure Food Hall
 14. Airport Fashion

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 21 ноември, 2016г.

 

Покажи повече This picture loads on non-supporting browsers.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация