Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 14.10.15 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Катедралата Свети Михаил в Хамбург

Катедралата Свети Михаил в Хамбург

Бароковата църква Свети Михаил, построена след Реформацията, е една от най-важните в Северна Германия. Освен службите в неделните и празничните дни, тя е и центърът на църковната музика в Хамбург. Като една от най-известните забележителности в града, църквата посреща над 1 милион туристи всяка година, които посещават огромната крипта и се наслаждават на гледката от кулата ѝ.

Информация за посещениеИзкачване на камбанариятаКриптатаМестоположениеOколни обектиЗа смартфон

Времето в Хамбург

Информация за посещение

Ноември – април

Всеки ден от 10:00 до 18:00 (посл. влизане 17:30 часа).

Май – октмври

Всеки ден от 8:00 до 20:00 (посл. влизане 19:30 часа).

Хотел Hafen Hamburg 4* се намира на брега на река Елба и е в близост до входа на тунела Санкт Паули. Ако търсите по-достъпно място за нощувка в Хамбург, то проверете цветния и модерен Prizeotel Hamburg-City – централно разположен и с отлични отзиви от гостите си.

Църквата се намира на 10 минути пеша от Landungsbrücken (кейовете), където спират S1, S2, S3, S21, S31, U3. За ориентир на къде да вървите използвайте виждащата се от далеч камбанария.

Други станции, на сравнително еднакво разстояние са Rödingsmarkt (U-bahn), Stadthausbrücke (S-bahn) и Baumwall (U-bahn).

Камбанарията

5,00€ (4,00€ за учащи, пенсионери и притежатели на Hamburg Card). 3,50€ (2,50€ с Hamburg Card) за деца до 15г.

Криптата

4,00€ (3.00€ за учащи, пенсионери и притежатели на Hamburg Card). 2.50€ (1,50€ с Hamburg Card) за деца до 15г.

Комбиниран билет

7,00€ (6,00€ за учащи, пенсионери и притежатели на Hamburg Card). 4,00€ (3,00€ с Hamburg Card) за деца до 15г.

Местоположение на Свети Михаил

Изтегли упътвания

 

Камбанарията

Кулата е висока 106 метра. Може да се качите до върха ѝ с асансьор или по класическия начин – пеша (452 стъпала). Ако изберете да се качите по стълбите, ще имате възможност да видите, а може би и да чуете 6-те църковни камбани, както и часовниковият механизъм, задвижващ най-големия часовник в Германия – 8 метра в диаметър. Голямата стрелка е 5 метра, а малката – 3,6 метра.

За презентацията е нужен JavaScript.

Криптата

В криптата са погребани множество известни жители на Хамбург, включително архитекта на Свети Михаил – Ърнст Зоннин, а по време на Втората световна война е използван като противобомбено убежище. При посещението си може да изгледате 30-минутния филм Hamburg HiStory, разказващ за 1000-годишната история на града.

Туристически обекти наоколо

Хамбург не е сред най-привлекателните за туристи градове. Въпреки това на пешеходно разстояние от Свети Михаил ще откриете няколко места, които заслужават вниманието ви:

Приложения за смартфони

HVV

С официалното приложение на HVV (операторът на градския транспорт в Хамбург) можете да съставяте индивидуални маршрути, да преглеждате карти, маршрути и разписания за всички видове транспорт, както и да откривате най-близката станция/спирка. С виртуалните табла винаги ще знаете кога е следващото превозно средство.

Много удобна е функцията „мобилен билет“ (изисква MeinHVV регистрация), чрез която превръщате своят телефон/таблет в превозен документ. Всички видове карти и билети (включително групови, седмични и Hamburg Card) са налични за закупуване през мобилното приложение, а за някои от тях ще получите и 3% отстъпка.

Ограничена работа офлайнЗакупените билети могат да се използват без връзка с интернет, всички останали функции изискват да сте онлайн.
freefree

HERE WeGo

HERE WeGo са карти и офлайн навигация, поддържани от група немски автомобилни производители. Те са добра алтернатива на Google Maps, особено при пътуване в чужбина, където връзката с интернет може да е проблем. Въведете дестинация и приложението ще ви покаже най-добрия начин за придвижване – с автомобил, велосипед, пеша или градски транспорт. Най-новата версия дава възможност на пешеходците и велосипедистите да изберат маршрут в зависимост от терена – хълмист, равен и т.н. Не забравяйте предварително да свалите карта за всяка държава, която ще посетите.

Работи офлайнРаботи без връзка с интернет ако сте свалили картата предварително. Въпреки това тя осигурява допълнителни функции като трафик, отзиви и т.н.
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 18 юли, 2017г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация