Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 20.08.17 в ЛЕТИЩА | 0 коментара

Летище Тревизо – Антонио Канова (TSF)

Летище Тревизо – Антонио Канова (TSF)

Летище Тревизо е по-малкото и по-отдалеченото от двете летища, обслужващи красивият италиански град Венеция. За разлика от основното летище – Марко Поло, летището край италианския град Тревизо се използва предимно от нискотарифни авиокомпании. Днес то носи името на италианския скулптор Антонио Канова, но преди да бъде открит новият терминал през 2007г. неговото име било Сант Анджело. 

Времето във Венеция

Незначителна Облачност
26-04-18 10%
Незначителна Облачност
Макс 21° / Мин 14°
Незначителна Облачност
27-04-18 0%
Незначителна Облачност
Макс 22° / Мин 13°
Ясно
28-04-18 10%
Ясно
Макс 23° / Мин 15°

Технически данни за летище Тревизо

Код на летището: TSF (IATA) / LIPH (ICAO)
Официален сайт: trevisoairport.it
Отворено на: Нов терминал - 2007г. Брой писти: 1
Терминали: 1 - А. Канова Надморска височина: 18m
База на: няма базирани авиокомпании Часова зона: GMT+1
Местоположение: Тревизо, Венето, Италия
Интернет: Не е налична официална точка за достъп

Местоположение

Летището се намира в близост до центъра на град Тревизо и на 30км от автогарата на Венеция (Piazzale Roma).

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Хотели и места за нощувка

Нощувка във Венеция

Намирането на задоволителна стая за настаняване във Венеция често е предизвикателство. Макар да има множество достъпни хотелчета с добри отзиви, повечето не разполагат със самостоятелни санитарни възли, не предлагат безжичен интернет, а често липсва и вкусната италианска закуска. Appartamenti del Dose предлагат изгодни апартаменти за двойки, семейства или група приятели. Не се изисква такса почистване или минимален престой, какъвто е случая с много други апартаменти под наем в града.

Ако предпочитате да се настаните в хотел, можете да запазите стая в Palazzo Vitturi – хотелът се намира в готическа сграда от XIIIв., само на няколко минути ходене от площад Сан Марко. 

Нощувка в Местре

Ако търсите хотел за нощувка в Местре, ви препоръчваме да изберете такъв в близост до ЖП гарата или в краен случай – около спирка на трамвай Т1. Така си гарантирате лесен достъп до Венеция. Хотел Cortina 3* е в непосредствена близост до гарата, предлага красиви стаи, декорирани типично по италиански и богата закуска. B&B Amici di Venezia е модерно място за настаняване в центъра на Местре и в близост до трамвайна спирка (T1 и T2).

Нощувка в Тревизо

Хотел Континентал 4* се намира между Централната гара и историческият център на Тревизо. Хотелът е в типичен италиански стил, има висока оценка от гостите си и богата закуска. Ако търсите място за нощувка в близост до летището, то Al Sogno Di Laura B&B се намира на 300 метра от терминала и предлага луксозно обзавеждане, закуска и безплатен интернет. 

Нощувка във Верона

La Nuova Corte Verona са изгодни и модерни стаи за гости в близост до античния център на града. Тези, които търсят истински лукс непременно трябва да отседнат в Palazzo Monga Boutique, чийто гости са го оценили с рядко срещаните 9.8 от 10. 

На тези, които планират посещение на най-големия тематичен парк в района – Gardaland, препоръчваме да предвидят поне два дни. За нощувка можете да запазите стая в Affittacamere Porticciolo – къщата е на брега на езерото Гарда и в близост до парка. Най-добрият, но и един от най-скъпите варианти е Gardaland Hotel Resort, който предлага голям басейн, приказно декорирани стаи и безплатен транспорт до парка на всеки 30 минути. 

Почивка в морските курорти

Лидо ди Венеция, Лидо ди Йезоло и близките до тях средиземноморски курорти предлагат пясъчни плажове, много заведения и богат избор на хотели. Потърсете най-доброто място за настаняване, според предпочитанията си, чрез връзките по-долу. Нашите напътствия за това как да изберете хотелска резарвационна система ще откриете в тази статия.

Полети от София до Венеция (Тревизо)

От 2016г. ирландската Ryanair предлага директни и много достъпни полети по релацията София – Венеция. Ако закупите билетите си в правилния момент и добавите трансфер от летище Тревизо до Венеция с Terravision, можете да постигнете обща двупосочна цена от под 50€.

Полети от Варна и Бургас до Венеция

За съжаление, не са налични директни полети от морските летища до Венеция. Най-удобни полети с прекачване от Варна са тези на SWISS (през Цюрих) и Austrian (през Виена). От Бургас можете да се възползвате от комбинация WizzAir – Easyjet (през Будапеща). Тези авиокомпании кацат на основното летище във Венеция – Марко Поло.

Полети от Скопие

WizzAir предлагат директна връзка от Скопие до Венеция, която е удобна и за живеещите в Югозападна България. Намерете най-удобния полет чрез kiwi.com.

Полети от Букурещ и Крайова

WizzAir предлага удобни директни полети от летище Букурещ и летище Крайова, които са двете най-близко разположени румънски летища до българската граница.

Полети с прекачване в Тревизо

Летище Тревизо обслужва предимно полети на Ryanair и WizzAir. С комбинация от техни полети през Тревизо можете да стигнете до Прага, о-в Крит, Ибиза, Канарските острови, Тунис, о-в Сардиния и др. Близкото летище Марко Поло предлага още възможности за прекачване с Easyjet, AlItalia и др. Намерете най-удобните полети с прекачване чрез търсачката kiwi.com.

Транспортни връзки

Летището е добре свързано с всички близки населени места, като линиите се обслужват основно от 3 компании – ACTT, ATVO и Barzi Service. Макар терминалът да не разполага със собствена гара, лесно можете да се качите на влак от близките гари Тревизо и Местре.

Алтернатива на автобусния транспорт е GoOpti – компания за споделен или индивидуален трансфер, която оперира на територията на Северна Италия, Словения, Австрия и части от Хърватска, Унгария, Германия и Испания. В много случаи именно GoOpti предлагат най-ниската цена (варира от размера на групата) едновременно с най-удобната услуга – транспортът ще ви вземе от летището и ще ви закара до избран от вас адрес. Непременно проверете цената за вашия маршрут с GoOpti преди да потърсите други начини за придвижване.

Много хора избират автомобил под наем за по-удобно и бързо придвижване в континенталната част на страната, но не ви препоръчваме да наемате автомобил ако сте се запътили към Венеция или един от курортите около нея – движението на автомобили в тези райони е силно ограничено, а паркирането е скъпо и на отдалечени паркинги.

Транспорт до Венеция

Две компании предлагат автобусен трансфер от летище Тревизо до Венеция (обикновено на всеки 30 минути) – ATVO и Barzi Service. Първата ще ви закара за 60 минути до „Пиацале Рома“, докато втората стига за 40 минути, тъй като използва платената магистрала, но е с последна спирка остров Тронкетто, където се намират фериботният терминал и голям паркинг. От тук до „Пиацале Рома“ се стига с People Mover – автоматизирано влакче на естакада, чиято цена е 1,50€. Цената на билетите на ATVO е 12€/посока. Barzi предлагат еднопосочни и двупосочни билети съответно на цена 12/22€ (обърнете внимание, че двупосочният билет е с валидност 10 дни). И двете компании имат междинна спирка на ЖП гарата в град Местре, където много туристи избират да нощуват поради по-ниските цени на хотелите. В цените е включен превоз на багаж.

Препоръчваме ви да закупите билети онлайн, през сайта на Terravision (партньор на Barzi Service), така ще получите отстъпка – 11€ за еднопосочен и 20€ за двупосочен билет.

Услугата за летищен трансфер GoOpti предлага по-голям комфорт, а цената често е дори по-ниска от тази на автобусния превоз. Така например можете да стигнете от летище Тревизо до Пиацале Рома във Венеция за 6-9€/човек (в зависимост от размера на групата ви).

Транспорт до морските курорти

ATVO предлага транспорт до райноните на Лидо ди Йезоло, Лидо ди Венеция, Кавалино, Каорле, Дуна Верде, Ераклеа Маре, Бибионе, Сан Дона ди Пиаве и др. Разписание и билети ще откриете в сайта на автобусната компания.

По-удобен, а често и по-евтин транфер, можете да наемето от GoOpti – компанията предлага споделен и индивидуален транспорт от летище Тревизо до избран от вас адрес в избран от вас час. Проверете цената за вашия маршрут на www.goopti.com.

Транспорт до Тревизо

Автобусна линия №6 на ACTT свързва летището с ЖП гара Тревизо. Цената на билета е 1€. Линията се обслужва от 6:30 до 22:30 часа.

Транспорт до Падуа

От летище Тревизо до Падуа има директен междуградски автобус с №101. Обикновено той се движи на интервал от 30 минути, а времетраенето е 1 час. Билети са около 4€ и можете да закупите такъв от офиса на Mobilitá di Marca (MOM) на летището. Спирката се намира срещу терминала, трябва да пресечете на светофара.

Връзка с влак на Tren Italia

Влаковете са предпочитания начин на придвижване в Италия. ATVO и Barzi Service ще ви откарат до ЖП гара Местре, на която спират всички регионални, междуградски и високоскоростни влакове от и до Венеция. Цената на билетите при покупка онлайн от сайта на Terravision е 11€ за еднопосочен и 22€ за двупосочен (връщането трябва да е до 10 дни).

Можете да проверите дали имате удобен влак от ЖП гара Тревизо, която е на няколко спирки от летището с градска автобусна линия №6 на ACTT. Цената на билета е 1€.

Транспорт до Тренто, Триест, Верона, Болоня, Римини, Удине и др.

За придвижване от летище Тревизо до близките градове можете да използвате влак, автобус или частен трансфер. Най-близката гара е Тревизо, но повече влакове минават през гара Местре. Как да стигнете до двете гари, както и разписание на влаковете ще намерите по-горе.

Алтернатива на пътуването с влак е автобус на FlixBus, които предлагат няколко маршрута от Централна гара Тревизо (спирката е на гаровия площад). Цените са изключитено конкурентни, особено ако закупите билета си предварително през техния сайт.

Ако предпочитате по-комфортно пътуване, то проверете предложенията за частен и споделен трансфер на GoOpti. В определени ситуации не просто пестите време, но и средства – например в случай, че сте голяма група (6 души), която трябва да се придвижи до гара Местре, за да се качи на влак до Верона. Това би ви струвало 20€/човек (11€ за автобус от + 9€ за регионален влак). С GoOpti ще бъдете откарани от летището директно до избрания хотел във Верона без прекачване срещу 19€/човек.

Междулетищен трансфер л.Тревизо - л. Венеция (М.Поло)

Няма директен автобус между летище Тревизо и летище Венеция (Марко Поло). За удобно, бързо и евтино придвижване ви препоръчваме GoOpti – ориентировъчна цена е 8€/човек (при група от 4 души) и 4€/човек (при група от 8 души). Другият вариант е да хванете такси, което ще ви струва двойно повече – Taxi Treviso е с фиксирана тарифа 62€ за до четирима пътници. Тарифата се оскъпява с 20% за нощен курс и с 30% за 8-местен ван.

Ако все пак предпочитате да пътувате с автобус, то имате 3 варианта с прекачване:

Автобус 6 до Централна гара Тревизо + автобус на ATVO до летище Марко Поло

Автобус на Barzi Service до Централна гара Местре + автобус на ATVO до летище Марко Поло

Автобус на Barzi Service до круизния терминал + Вапорето на Alilaguna до летище Марко Поло

Запишете се за бюлетина!

[newsletter]

Автомобил под наем

Много често туристите избират да наемат кола при кацането си на летище Тревизо, за да стигнат до Алпийските езера, ски курортите в Доломитите или с цел посещение на колкото се може повече от красивите италиански селца и градчета наоколо. Офис на летище Тревизо имат rent-a-car операторите Maggiore, Avis, Europcar, Hertz, enterprise и др. Сравнете цените и наемете най-изгодния автомобил под наем в сайта на брокера AutoEurope. Препоръчваме ви да се възползвате от допълнителната застраховка на сайта – тя е по-изгодна от застраховките, които ще ви предложат на гишето при наемане на автомобила. Допълнителното покритие е особено важно в страна като Италия, където улиците са тесни, а шофьорите не са особено внимателни.

Офисите на компаниите за автомобили под наем са в зала Пристигащи на първия етаж. За да стигнете до паркинга, където са паркирани автомобилите, излезте от терминала и тръгнете на ляво по покритата пешеходна алея. След около 50м. ще видите паркираните автомобили. Когато връщате автомобила, следвайте табелите „Rent a car“.

Такси

Летището се обслужва от компания Radio Taxi Treviso. Цените до различни дестинации във Венеция са фиксирани – Пиацале Рома (76€), Лидо ди Йезоло (80€), Местре (64€), летище Марко Поло (62€) и др. През нощта и в празнични дни цените се завишават с 20%. За 8-местен ван се доплаща 30%.

Паркиране

Летище тревизо разполага с общо 5 зони за паркиране – A, B1, B2, C и D. Най-близки до терминала, но и най-скъпи (5-9€/час) са паркинги A, B1 и B2. Най-евтин е паркинг C – 8€/ден, а частично покрития паркинг D струва 13€/ден.

В натоварените месеци паркинг C често няма свободни места, особено за по-дълъг престой, тогава можете да потърсите изгодно място за паркиране в частен паркинг чрез системата на ParkVia – цените започват от 8€/ден, а трансфера от паркинга до терминала е безплатен. 

Приложения за смартфон

Ryanair

Бърз и лесен достъп до най-добрите оферти за самолетни билети на Ryanair, както и мобилен check-in, мобилна бордна карта, добавяне на услуги (багаж, застраховка, паркинг и др.) и информация за статусa на всички полети на авиокомпанията.

Изисква постоянна връзка с интернетПриложението няма да стартира в зони без мобилно покритие или Wi-fi.
freefree

Venice & Treviso Airports

Приложението е общо за двете летища обслужващи Венеция – Марко Поло и Тревизо (А. Канова). В него е поместена информация за полетите, номерата на чек-ин гишетата, изходите за качване на борда, закъсненията, както и полезна информация, карти и актуални промоции в магазините и заведенията за хранене.

Работи офлайнПриложението има офлайн режим за тези, които не разполагат с интернет в роуминг.
freefree

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация