Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 18.04.15 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Музей на военноморската история – Венеция

Музей на военноморската история – Венеция

Музеят на военноморската история е открит през 1919 година, след края на Първата световна война. Намира се в историческа сграда от XV век на Кампо Сан Биаджо, в близост до Арсенала на Венеция. Негов предшественик е откритата още през XV век „Къща на моделите“, а по-късно „Музеят на Арсенала“.

Информация за посещениеАрсеналът на ВенецияМузейна експозицияМестоположение

 

Времето във Венеция

Полезна информация

Венеция определено не е сред евтините градове в Европа, но с повече старание и упоритост можете да намерите хотел според изискванията и бюджета си. Hotel Colombina е място с добра репутация и цена от около 55€/вечер. Ако цената ви се струва висока, то Hotel Al Vagon предлага добра локация на ниска цена.

Адрес: Riva S. Biasio Castello 2148, 30122 Venezia

Телефон: +39  041 2424

Email: ticketing@velaspa.com

Официален сайт (само на италиански)

Лятно работно време

От понеделник до четвъртък: 8:45 – 13:30 часа

Петък и събота: 8:45 – 17:30 часа

Неделя и празнични дни: 10:00 – 17:30 часа

Зимно работно време

От понеделник до четвъртък: 8:45 – 13:30 часа

Петък и събота: 8:45 – 17:00 часа

Неделя и празнични дни: 10:00 – 17:00 часа

Празнични дни: 2 юни, 15 август, 1 ноември

Затворено на: 25 декември, 1 януари, 1 май

Цена на стандартен билет: 5,00€

Цена на намален билет (деца, ученици, студенти до 25г. и пенсионери над 65г.): 3,50€

Безплатен вход за: деца до 5г., хора с увреждания, местни жители

История на Арсенала на Венеция

Намира се на настоящето си място от XII век, като многократно е разширяван и модернизиран, за да може да произвежда повече и по-големи кораби, необходими както за разрастващият се търговския флот, така и във войните с Генуезката република, а по-късно и с Османските нашественици.

През 1797г. е разрушен по време на Австрийската и Френската окупация, но по-късно – през 1848г. възобновява работа.

След анексирането на Венецианската република от Кралство Италия, през 1866г., започва мащабна реконструкция, но историческите сгради са запазени. По време на Първата световна война модернизираният Арсенал играе важна роля в офанзивната стратегия на страната и с логистична подкрепа на отбранителните линии.

 

Какво може да видите в Музея на Военноморската история

Музеят се състои от 5 етажа изложбени площи, както и т.нар. „Павилион на корабите“ с площ 2000 кв.м.

Приземeн етаж: Тук са разположени обичайни за такъв тип музеи колекции от бойна артилерия за кораби и крепости, както и гробницата на известен капитан от времето на Венецианската република - Анджело Емо.

Етаж 1: Посветен е изцяло на великата мореплавателна история на Венецианската република (Serenissima Republic). Тук ще откриете реконструкции на бойни галери, използвани до средата на XVIв., както и Bucintoro - вид кораб, използван от дожа за специални церемонии.

Етаж 2: Посветен е на Италианския военноморски флот - модели, картини и илюстрации.

Етаж 3: От зала с гондоли, до такава, посветена на характеристиките на лодките, използвани във Венецианската лагуна.

Етаж 4: Тук е така наречената Шведска зала, показваща добрите взаимоотношения между Швеция и Италия (дори между техните военноморски флотове). На етажа, малко неочаквано, се намира и ценна колекция черупки на миди и раковини.

Павилион на корабите: Тук са изложени истински венециански лодки и бойни кораби - гондоли, церемониални лодки, военни кораби, торпедни кораби останали от Втората световна война и дори състезателни лодки.

Адрес и напътствия

Входът на музея е добре обозначен и се намира в близост до вапорето спирка „Arsenale“. До тук можете да стигнете както по вода, така и пеш, разходката е около 1 км. и си заслужава.

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 17 април, 2015г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация