Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 14.06.16 в АКЦЕНТИ, ГАЛЕРИЯ | 0 коментара

Музей на Комуникациите във Франкфурт

Музей на Комуникациите във Франкфурт

На общо 2500 кв.м. е показана историята на комуникациите от Каменната епоха до днес – интересен,  забавен и нестандартен музей. Тук можете да си припомните как са протичали комуникациите преди да се появи интернет.

Музеят е интересен и за децата – могат да видят телефонния апарат в различни форми: на обувка, банан, пиано, патица. Изложени са дори телефонна кабина и пощенски камион. Безспорно най-интересната част обаче са овцете с телефонни апарати вместо глави. В музея често се провеждат уъркшопи за деца. По-голямата част от информационните табели са само на немски език, но това не прави разходката из експонатите по-малко интересна.

Информация за посещениеМестоположениеАрхитектура на сградатаБизки обектиГалерия

 

Информация за посещение

Официален сайт: www.mfk-frankfurt.de

Адрес: Schaumainkai 53 (Museumsufer) 60596 Франкфурт на Майн, Германия

Email: mfk-frankfurt@mspt.de

Телефон: +49 (0) 69 60 60 0

Снимането е разрешено навсякъде.

Предварителна резервация не е необходима, билетът се купува на място.

В музея има малко кафене с хубава храна на разумни цени.

На около 10 – 15 мин. пешеходно разстояние  от улицата с музеите – Schaumainkai се намира хотел Apollo. Нощувките са с включена закуска. Хотелът е близо до центъра и до централната гара.

Съвет при настаняване: изберете стая, която не гледа към улицата, където вечер е шумно.

Друга алтернатива е апартамент в Хотел Innside Frankfurt Eurotheum – разположен от 22-ри до 29-ти етаж на небостъргача Eurotheum. Така ще сте на пешеходно разстояние до повечето туристически обекти в града – Майн Тауър, Палмовата градина, площад Ромер и др. Цената също не е за пренебрегване.

От вторник до петък

9:00 – 18:00 часа

Събота, неделя и официални празници

11:00 – 19:00 часа

Цени на билетите

Билет за възрастни: 3,00€

Деца от 6 до 16г.: 1,50€

Музеят е близо до метростанция Schweizer Platz, през която минават U-bahn линии U1, U2, U3 и U8. Ако пристигате с U4 или U5 можете да слезете на станция Willy-Brandt-Platz. Най-близката S-bahn гара (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7, S8, S9) e Frankfurt Hbf (Централна Ж.П. гара). От нея до улицата на музеите можете да стигнете след 20-минутна разходка пеша.

Местоположение

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

 

Архитектура на сградата

Модерната фасада от стъкло и алуминий е проектирана от щутгартското архитектурно бюро Behnisch & Partner. Тя е открита през 1990г. след реконструкция на стара вила, която се намирала на това място от 1958г. Основната изложбена зала е под земята, а над нея е поставен конусовиден стъклен купол – дизайн, спечелил множество награди.

Други музеи в района

Музеят Щедел (Städelsches Kunstinstitut) - на Schaumainkai 63

Германският филмов музей (Deutsches Filmmuseum) – на Schaumainkai 41

Музей на световните култури/ Галерия 37 (Museum der Weltkulturen/ Galerie 37) – на Schaumainkai 29-37

Галерия

 

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 21 ноември, 2016г.

 

Покажи повече This picture loads on non-supporting browsers.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация