Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 18.07.15 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Най-бързата въжена линия в света – Zip World

Спуснете се със скорост 160км/ч по стоманено въже извисяващо се на 150 метра над планинско езеро и изоставена пясъчна кариера – сами или паралелно с oще 3-ма свои приятели, за да разберете кой от вас е най-бърз.

Zip World разполага с два обекта и общо три въжени зони – Zip World Velocity (най-бързата, до 160км/ч), Zip World Titan (спускане на 4 човека едновременно) и Zip World Caverns (изцяло подземна).

Zip World VelocityZip World TitanZip World CavernsНа картатаОграниченияSmart Apps

Времето около Zip World Titan

Времето около Zip World Caverns

Информация

Официален сайт: www.zipworld.co.uk

Адрес Zip World Velocity: Penrhyn Quarry, Bethesda, Bangor, Gwynedd, LL57 4YG

Адрес Zip World Titan & Caverns: Llechwedd Slate Caverns, Blaenau Ffestiniog, Gwynedd LL41 3NB

Екипировка: Облечете се топло, по възможност с въздухо- и водонепромокаеми дрехи. Обувките трябва да са здраво завързани. В студени дни носете ръкавици. Ще ви бъде предоставен екип, с който да се спуснете, в него има подсигурен джоб за документи.

 

Информация за работното време и запазване на час (задължително) тук: www.zipworld.co.uk/adventures/

Не се провеждат спускания при лоши метеорологични условия.

Статуса на съоръженията за следващите 5 дни можете да следите тук: www.zipworld.co.uk/ride-status/

Zip World Velocity

Цена на „Пълен пакет“: £60

Семеен билет (2-ма възрастни + 2 деца до 16г.): £220

Цена за спускане по „Малката линия“: £15

Цена за Off-road екскурзия в кариерата: £10

Zip World Titan

Цена лято (3 линии): £50

Цена зима (2 линии): £180

4-ма участници (лято): £35

4-ма участници (зима): £120

Zip World Caverns

Цена на човек: £60

4-ма участници: £220

Zip World Velocity

Lake View Hotel се намира на 5 километра от градчето Бетесда, където е кариерата Penrhyn. Хотелът разполага с 10 стаи, предлага пълна английска закуска, безплатен интернет и е идеално място за почивка през уикенда.

 

Zip World Titan & Caverns

Малката къща за гости Craig Ddu предлага прекрасно местоположение, безплатна закуска, безплатен интернет и паркинг.

Повече за Zip World Velocity

Още при пристигането си ще бъдете екипирани и спуснати, само за загрявка,  по „Малката въжена линия“ – тя води до дъното на затворена пясъчна кариера, която за времето си е била най-голямата в света, но днес по изровените склонове е започнала да се завръща растителността. От там пътешествието продължава с високопроходим камион, който ще ви откара до основната цел на вашето посещение в тези планини – спускането с над 150 km/h. Всичко това ще ви отнеме около 2 часа, повечето от които на открито в суровото време на Острова. Желателно е да пристигнете поне 10 минути преди запазения час.

За презентацията е нужен JavaScript.


Технически данни - Small Zippers

Максимална скорост: 64 km/h

Максимална височина: 22 метра

Дължина: 500 метра

Натоварване на кабела: 6 - 7 тона (максимално 27.7t)

Капацитет: 32 човека/час

Технически данни - Big Zippers

Максимална скорост: над 150 km/h

Максимална височина: 153 метра

Дължина: 1600 метра

Натоварване на кабела: 6 - 7.5 тона (максимално 27.7t)

Капацитет: 32 човека/час

Повече за Zip World Titan

Титан е най-голямата въжена зона по рода си в Европа, както и първата с 4 паралени въжета (тандемно спускане на 4 човека) на Стария континент. Тя е открита през 2014г. и предлага „прелитане“ над стара мина, тресавище и планински хребет. Zip World Titan предлага две преживявания в зависимост от сезона – зимно (ноември – февруари) и лятно (март – октомври).

Лятно спускане

Включва и трите участъка в зоната – Анархия (890м), Лудница (630м) и Хаос (450м).

Цялото преживяване трае около 2 часа, а участниците трябва да пристигнат поне 20 минути преди записания час. До началото на линията ще бъдете откарани с високопроходими машини.

Зимно спускане

Отворени са само втората и третата линия – Лудница и Хаос. Преживяването продължава около 1,5 часа.

За презентацията е нужен JavaScript.


Повече за Zip World Caverns

Откритата през 2015г. Zip World Caverns е най-голямата изцяло подземна въжена линия в света. Преживяването трае около 3 часа и включва спускания, преминавания по въжени мостове през галериите на пещера, която е била недостъпна през последните 200 години. Облечете се подходящо – температурата е постоянна, около 8°C. Участниците трябва да пристигнат 30 минути преди запазения час.

Къде са зоните на Zip World?

И двата обекта на Zip World се намират на около 120km от Ливърпул и 150km от Манчестър в югозападна посока. Velocity е в близост до град Бетесда, а екипът на Zip World препоръчва, когато наближите, да изключите GPS навигацията си и да следвате указателните табели. Titan & Caverns е недалеч от град Блайнай Фестиньог.

Подробна информация с напътствия стъпка-по-стъпка можете да получите директно в тази страница, чрез бутона „Упътвания“ на картата по-долу.

Изтегли упътвания

Ограничения

Максимално тегло: 120kg

Минимално тегло: 30kg (Caverns - 0kg)

Позволен ръст: 120 - 210cm (Titan - 200cm)

Позволена възраст: над 10 години (Titan 7г.)

Няма горна възрастова граница, най-възрастния участник до момента е на 94г.

В определени случаи се допускат хора с увреждания, за повече информация се свържете с екипа на Zip World.

Приложения за смартфон

EasyJet

С официалното приложение на EasyJet можете да резервирате полети, да се чекирате онлайн и дори да се качите на самолета чрез сканиране на QR код директно от дисплей-а на телефона си (предлага се само на някои летища!). Също така лесно можете да проверите изхода си за качване на борда, както и разписанието на всички маршрути на EasyJet, включително отменените и закъсняващите полети.

Изисква постоянна връзка с интернетПриложението няма да стартира в зони без мобилно покритие или Wi-fi. Употребата му в роуминг ще се отрази сериозно на сметката Ви!
freefree

HERE WeGo

HERE WeGo са карти и офлайн навигация, поддържани от група немски автомобилни производители. Те са добра алтернатива на Google Maps, особено при пътуване в чужбина, където връзката с интернет може да е проблем. Въведете дестинация и приложението ще ви покаже най-добрия начин за придвижване – с автомобил, велосипед, пеша или градски транспорт. Най-новата версия дава възможност на пешеходците и велосипедистите да изберат маршрут в зависимост от терена – хълмист, равен и т.н. Не забравяйте предварително да свалите карта за всяка държава, която ще посетите.

Работи офлайнРаботи без връзка с интернет ако сте свалили картата предварително. Въпреки това тя осигурява допълнителни функции като трафик, отзиви и т.н.
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 21 ноември, 2016г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация