Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 26.06.16 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Окото на Лондон – символ на града

Окото на Лондон – символ на града

London Eye е една от най-популярните туристически атракции в Обединеното Кралство. Виенското колело е разположено на южния бряг на река Темза и гледките от него са прекрасни. Колелото има 32 капсули, оборудвани със седалки и климатик. Построено е през 1999 г. в чест на новото хилядолетие, откъдето идва и другото му наименование – Millennium Wheel. Високо е 135 метра и прави една пълна обиколка за 30 мин. Интересното е, че първоначално Окото е било предвидено като временна атракция с идеята да бъде местено на различни локации.

Информация за посещениеМестоположениеРезервация на билетKачване в капсулитеЗа смартфон

Времето в Лондон

Информация за посетители

Полезна информация

Официален сайт: www.londoneye.com

Email: customer.services@londoneye.com

Телефони: +44 (0)870 990 8883 (разговорите от страната се таксуват по 0,13 GBP/мин.); 0333 321 2001 (разговорите от страната се таксуват без увеличение на услугата)

Адрес: The London Eye, Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, London

Окото се намира на брега на река Темза, срещу сградата на Парламента.

Касата се намира в сградата до London Eye

Снимането от капсулите е разрешено

Туристите могат да се радват на гледката, разхождайки се свободно из капсулата

Окото разполага с магазин за сувенири

Препоръка за хотел в Лондон

Важно, при избора на хотел в Лондон е близостта му до метростанция, попадаща в първа или втора зона. Подходящ вариант за нискобюджетни нощувки е хотел Lily**, предлагащ английска закуска и добра локация – на пешеходно разстояние от метростанция Earls Court. Стаите и баните са малки и включват само най-необходимото. Друг вариант, отново в същия район, е ibis London Earls Court.

Работно време

Окото на Лондон работи всеки ден, с изключение на Коледа и периода на годишна профилактика (обикновено през януари).

Касата отваря в 9:30 ч., а първото качване започва в 10:00 ч. Виенското колело затваря по различно време в зависимост от периода.

Подробна информация за работното време ще намерите на официалния сайт.

Препоръчително е да се закупят билети предварително онлайн, за да си спестите дългото чакане на опашка и да платите по-малко.

Цени и видове входни билети

Стандартен билет за възрастен, закупен на място: 24,95£ (закупуването на билет на място е свързано с чакане на още една опашка на касата)

Онлайн билетите Standard Entry и Any time flexi са много по-изгоден вариант.

Стандартен онлайн билет:   билетът е валиден за конкретен час в определен ден, избран от посетителя. В цената на билета се включва и кратък филм в London Eye 4D киното. Цена за възрастни – 21,20£. Цена за деца от 4 до 15 г. – 16,10£. За деца под 4-годишна възраст – безплатно.

Онлайн билет със свободен час: билетът е валиден по всяко време в определен ден, избран от посетителя. В цената на билета отново е включен кратък филм в London Eye 4D киното. Цена за възрастни – 27,45£. Цена за деца от 4 до 15 г. – 22£. За деца под 4-годишна възраст – безплатно.

Комбиниран билет: Можете да закупите комбиниран онлайн билет за няколко или всички атракции на Merlin entertainment (собственикът на London Eye) – Madame Tussauds, Sea Life, London Dungeon и др. С добавянето на всеки следващ обект получавате все по-голяма отстъпка от цената.

В случай, че разполагате с ограничено време или искате да избегнете дългите опашки пред Окото, се предлагат следните варианти за билети:

Fast Track – влизане през отделен вход за избягване на дългите опашки. Билетът е валиден за определен час, избран от посетителя. В цената на билета е включена 1 прожекция в London Eye 4D кино. Цена – 28£. За деца под 4-годишна възраст – безплатно.

Flexi Fast Track – влизане през отделен вход за избягване на дългите опашки. Билетът е валиден за което и да е време в рамките на определен ден, избран от посетителя. В цената на билета е включена прожекция в London Eye 4D кино. Цена – 32£. За деца под 4-годишна възраст – безплатно.

Ultimate Fast Track – влизане през отделен вход за избягване на дългите опашки. Билетът е валиден за който и да е ден в рамките на 3 месеца от датата на резервация. В цената на билета е включена прожекция на кратък филм в London Eye 4D киното. Цена – 38£. За деца под 4-годишна възраст – безплатно.

Наемане на цяла капсула: За специални поводи Окото на Лондон предоставя възможност за наемане на частна капсула. Цените започват от 380£ и стигат до 769,50£. Подробна информация ще намерите на официалния сайт.

Транспорт и паркиране

До Окото на Лондон се стига лесно с метро, влак, автобус, кола и дори по вода.

Метро: Най-близката метростанции до Окото е Waterloo (линии Bakerloo, Jubilee, Northern, Waterloo & City), която се намира на около 5минути пеша. Други близки метростанции са Embankment, Charing Cross и Westminster.

Влак: Най-близките ж.п. гари до Окото са Waterloo и Charing Cross. Първата е на 5-7 мин. пешеходно разстояние от обекта, а втората – на около 15 мин.

Автобус: До ройона около Окото на Лондон се стига с редица дневни и нощни автобусни линии – № 12, 53, 77, 148, 159, 211, 381, 453, N109, N155, N381 и др. Обектът е включен и в маршрута и на Sightseeing автобусите в Лондон.

Велосипед: На пешеходно разстояние има поне 5  стоянки за велосипеди под наем Santander Cycles.

Воден транспорт:  Окото на Лондон се намира в непосредствена близост до London Eye Pier, от където можете да се качите на фериботна линия RB1.

С автомобил: В близост до Окото има 3 налични паркинга, но с високи цени. Потърсете паркинги в центъра на Лондон.

Местоположение

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Качване в капсулите

Пътя до Окото започва в сграда, намираща се в близост, където трябва да се наредите на опашка, за да активирате резервацията, направена онлайн и да получите билетите си.  Опашката за чакане минава през 4D прожекция, понякога на входа на залата също се образуват опашки. След това чакането на опашка продължава, този път (най-после), за да се качите на Окото. Можете да съкратите дългото чакане със закупуване на някой от вариантите за Fast Track билет (препоръчително е в пиковите часове и сезони, в противен случай ще загубите часове).

Предварително закупуване/резервация на билет

Билети могат да се закупят предварително по телефона (с телефонно обаждане на +44 (0)871 781 3000 всеки ден между 9 и 17 ч.), на място на каса (приема се плащане в брой и с кредитни карти) и с онлайн резервация (при резервация 24 часа по-рано има 10% отстъпка от цената на билета).

Важно: Веднъж закупен, цената за билета не се възстановява и билетът не може да се прехвърля на друго лице. В случай на загуба на онлайн потвърждението за закупен билет е необходимо да бъде закупен нов билет.

Не забравяйте да закупите един комбиниран билет за всички отракции на Merlin, които искате да посетите, така ще спестите много.

За презентацията е нужен JavaScript.

Смартфон приложения

Santander Cycles

Santander Cycles е името на услугата за велосипеди под наем в центъра на Лондон, предлагана от Tfl (лондонският транспортен оператор). Основната функция на приложението е да получите своя код за отключване директно в смартфона си, като така пропускате докинг станцията. Регистрацията в приложението става с кредитна карта, а всеки генериран код важи 10 минути, само за избраната стоянка с велосипеди. Обърнете внимание, че няма да бъдете таксувани, докато не използвате генерирания код.

Други полезни опции са:

  • избор на маршрут
  • проверка за свободни велосипеди наоколо
  • проверка на дължимата сума за наетото колело
  • история на всички ваши пътувания с велосипед

Изисква постоянна връзка с интернетПриложението няма да стартира в зони без мобилно покритие или Wi-fi. Употребата му в роуминг ще се отрази на сметката Ви!
freefreefree

HERE WeGo

HERE WeGo са карти и офлайн навигация, поддържани от група немски автомобилни производители. Те са добра алтернатива на Google Maps, особено при пътуване в чужбина, където връзката с интернет може да е проблем. Въведете дестинация и приложението ще ви покаже най-добрия начин за придвижване – с автомобил, велосипед, пеша или градски транспорт. Най-новата версия дава възможност на пешеходците и велосипедистите да изберат маршрут в зависимост от терена – хълмист, равен и т.н. Не забравяйте предварително да свалите карта за всяка държава, която ще посетите.

Работи офлайнРаботи без връзка с интернет ако сте свалили картата предварително. Въпреки това тя осигурява допълнителни функции като трафик, отзиви и т.н.
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 21 ноември, 2016г.

 

Покажи повече This picture loads on non-supporting browsers.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация