Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 29.01.16 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Палмовата градина (Palmengarten) във Франкфурт

Палмовата градина (Palmengarten) във Франкфурт

В центъра на Франкфурт ще откриете Палмовата градина – зелен рай с растения от всички краища на света, разположени на открито или в различни парници с тропични или субарктични температури. Кулминацията на посещението е тунелът, откриващ пред посетителите цветния подводен свят на тропиците.

ИсторияИнформацияМестоположениеЗони

История на Палмовата градина

Всичко започнало много отдавна, във времето на прусите. Първата официална градина била създадена през 1868г., а през 1869г. започнало строителството на първата оранжерия. В годините след 1886г. градината била значително разширена, били построени нови оранжерии и прокарали електричество. По времето на Първата световна война тук отглеждали зеленчуци за военните болници. През 1944г. големи части от Франкфурт били разрушени по време на бомбандировки, които не пощадили и Палмовата градина – стъклените оранжерии били изпочупени от детонациите, а големи зони пострадали от пожари. За щастие американските войски, окупирали града, възстановили градината, за да я използват за „център за отдих“. Едва през 1953г. те я върнали на градската управа, която в последствие я отворива за посетители.  През 1959г. се провело първото издание на „Джаз в Палмовата градина“ – събитието е най-дълго провежданото събитие на открито в Германия и до днес. От 1969 до 1993г. Палмовата градина била добре финансирана, изградили нови оранжерии – субарктична, тропикариум и розова градина. През 1999г. започнала кампания за набиране на средства, поради съкращения в бюджета. Днес градината привлича нови посетители с различни събития за деца и възрастни, а голяма част от финансирането идва от спонсори.

Информация за посещение

Официален сайт: www.palmengarten.de

Адрес: Siesmayerstraße 61, 60323 Франкфурт на Майн, Германия

Email: info.palmengarten@stadt-frankfurt.de

Насладете се на гледката от апартамент в Хотел Innside Frankfurt Eurotheum – разположен от 22-ри до 29-ти етаж на небостъргача Eurotheum. Така ще сте на пешеходно разстояние не само до Палмовата градина (20 минути), но и до останалите туристически обекти в града – Майн Тауър, площад Ромер и река Майн. Цената също не е за пренебрегване.

От февруари до октомври

9:00 – 18:00 часа

От ноември до януари

9:00 – 16:00 часа

Входът от към улица Zeppelinallee е отворен само в неделя от 10:00 до 16:00 часа.

Цени на билетите

Билет за възрастни: 7,00€
Ученици, студенти и младежи до 25г.: 3,00€
Хора над 65г.: 6,00€
Деца до 13г.: 2,00€
За притежатели на Frankfurt Card: 1,00€

Местоположението на входа на градината можете да видите на картата по-долу. Той е на 500 метра от най-близката метростанция – Westend, през която минават U-bahn линии U6 и U7. Придвижването пеша също е една от възможностите – разстоянието от различни места в центъра на града е между 1 и 2,5 км.

От Цетрална гара Франкфурт или Площад Ромер: Качете се на U4 до Bockenheimer Landstraße, крайна станция в това направление. От тук до входа на Палмовата градина имате около 1 километър ходене пеша.

 

Местоположение

Изтегли упътвания

Зони, оранжерии и карта

Палмова къща - Построена е през 1869г. Огромната стъклена конструкция приютява не само внушително разнообразие от палми, но и гигантски храсти, папрати и други тропически растения .

Розова градина - Първата розова леха е засадена през 1868г. Днес градинита се състои от над 50 вида рози - в центъра розите са червени и бели, докато във външната част преобладават розовите и жълтите.

Голямото езеро - Тук през лятото можете да наемете лодка. В западния край ще откриете градина с Рододендрони, засадена през 1989г. с видове от Източна Азия и Северна Америка.

Субарктична къща - Изкуствено поддържаните температури в оранжерията са подходяща среда за виреене на растения от най-студените части на Южното полукълбо - Патагония, Огнена земя (в Аржентина), Фолкландските острови и Нова Зеландия.

Тропикариум и водни лилии - Представлява комплекс от оранжерии, като във всяка секция се поддържат определени климатични условия - основно разделението е на сухи и влажни тропици.

Повече информация за тези, както и за всички други зони (Скалиста градина, Цветна къща, Бамбукова бразда, Входна зала) ще откриете на официалния сайт.

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!


Последна актуализация: 29 януари, 2016г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация