Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 15.08.15 в 360˚ ПАНОРАМА, АКЦЕНТИ | 0 коментара

Паркът Planten un Blomen в Хамбург

Паркът Planten un Blomen в Хамбург

В превод името на парка означава „Растения и цветя“. Той е  с големина 47 хектара и помещава розова, японска и ботаническа градини, няколко изкуствени езера, едно от които с танцуващи фонтани, места за барбекю, сцена за детски представления и огромна ледена пързалка, която през лятото се превръща в скейт-площадка.

ИнформацияАдресАтракции360˚ панорамаГалерия от Хамбург

Времето в Хамбург

Ясно
20-03-18 10%
Ясно
Значителна Облачност
21-03-18 20%
Значителна Облачност
Макс 6° / Мин 1°
Вероятност за Дъжд
22-03-18 80%
Вероятност за Дъжд
Макс 6° / Мин 1°

Информация, хотели, работно време

Хотел Hafen Hamburg 4* се намира на брега на река Елба и на пешеходно разстояние от градския парк. Ако предпочитате, може да се качите на U3 за една спирка (до станция St.Pauli). Ако търсите по-достъпно място за нощувка в Хамбург, то проверете цветния и модерен Prizeotel Hamburg-City – централно разположен и с отлични отзиви от гостите си. От него до парка се стига с линия U1, слезте на станция Stephansplatz.

В края на 19 век на мястото на Planten un Blomen имало зоологическа градина, но през 1930г. започнала трансформацията ѝ в публичен парк. Тук ще откриете много места за пикник и барбекю, тематични градини и забавления. През летните уикенди се организират програми за деца и възрастни – куклен театър, циркови номера, концерти и др.

Най-хубавото е, че всичко в парка е безплатно – розовата, японската и ботаническата градини, семинарите и представленията и т.н.

Работно време на парка

Октомври – март: от 7:00 до 20:00 часа

Април: от 7:00 до 22:00 часа

Май – септември: от 7:00 до 23:00 часа

Шоу на фонтаните

Май – август: 22:00 часа

Септември: 21:00 часа

Ботаническа градина (оранжерия)

Март – октомври: от 9:00 до 16:45 (събота и неделя 10:00-17:45) Ноември – февруари: от 9:00 до 15:45 (събота и неделя 10:00-15:45)

Паркът е огромен и е разположен в центъра на града, което означава, че ако решите да се разходите в него ще имате на разположение безброй възможности за придвижване.

Основните спирки на U-bahn и S-bahn, в близост до парка са:

U1- станция Stephansplatz U2- станция Messehallen U3 – станция St.Pauli

S11, S21, S31 – гара Hamburg Dammtor S1, S2, S3 – гара Hamburg Reeperbahn

Всички траспортни връзки ще откриете в сайта на HVV.

Къде се намира паркът Planten un Blomen

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Представлението на фонтаните

Всяка вечер от май до септември можете да се насладите на танца на светещите фонтани, представлението е съпроводено от различни музикални ритми и е с продължителност половин час. Ако нощта е хладна ще се нуждаете от одеяло и/или бутилка вино.

Университетската оранжерия

В парка от 1963г. се помещава тропическа оранжерия, с височина до 13 метра. Компексът е разделен на 5 зони за различните групи растения и местообитания.

Японската градина

Аранжирана е през 1988г. от японски архитект и днес е най-голямата по рода си в Европа. В центъра ѝ има езеро, а край него автентична селска чаена къща. Включете се в една от множеството беседи по калиграфия, барабани, парфюми и др.

Розовата градина

Тук са засадени над 300 различни вида рози. Починете на сянка, под една от арките, покрити с катерещи рози или научете повече за тези растения и как се поддържат от специалния павилион.

360˚ панорама

За да видите панорамата на цял екран, използвайте бутона Бутон цял екран в горния десен ъгъл на рамката. За да се „огледате“, използвайте инструмента в горния ляв ъгъл или кликнете и задръжте левия бутон на мишката върху изображението, след което „влачете“ в желаната посока. За отдалечаване или приближаване можете да използвате скрол бутона. В режим „цял екран“, за навигация можете да използвате и стрелките на клавиатурата.
   

 

Иска ли ви се да правите подобни панорами сами? Вече е съвсем лесно!

Инсталирайте това приложение на вашия телефон с Android или iOS, отделете малко време, за да се уверите само колко лесно е в действителност!

Google (Photo Sphere) Camera

Правете 360˚ Панорами на любите си места и събития по целия свят, качете ги в Google maps автоматично и ни изпратете линка, заедно с кратко описание, а ние ще ги публикуваме в тази рубрика.

Работи офлайнПриложението не изисква мрежова свързаност, за да работи. Ако сте активирали функцията за автоматично качване, панорамната снимка ще бъде качена когато сте онлайн.
freefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!


Последна актуализация: 14 август, 2015г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация