Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 23.07.16 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Полет с хеликоптер над Водопадите Игуасу в Бразилия

Полет с хеликоптер над Водопадите Игуасу в Бразилия

Водопадите Игуасу се намират на границата между Аржентина и Бразилия. Образуват се от река Игуасу и река Парана и са най-голямата система от водопади в света. Една от атракциите, които се предлагат от бразилската страна, е полет с хеликоптер над водопадите. Препоръчително е водопадите да се посетят от двете страни – аржентинската и бразилската – но пълна представа за огромната им площ и цялата им красота може да се добие само от високо. Гледката отгоре е невероятна и впечатляваща. Твърди се, че при посещението си на водопадите Елинор Рузвелт възкликва: „Горката Ниагара”.

ИнформацияОписание и съветиЗа водопадитеМестоположениеГалерия

Информация за посещение

Полетите се извършват от фирма Helisul Taxi Aereo.

Уебсайт: www.helisulfoz.com.br

Телефон: +55 45 3529 7474

Адрес: Rodovia das Cataratas, 12499 – Foz do Iguaçu, Paraná, Brazil

E-mail: atendimento@helisul.com

Фирмата, изпълняваща полети над водопадите се намира точно срещу входа на Паркът за птици Игуасу. По тази причина полетът с хеликоптер идеално се съчетава с посещение в него.

Адрес на птичия парк: Av. das Cataratas, 12450 – Parque Nacional do Iguaçu, Foz do Iguaçu – PR, 85855-750, Brazil.

На пешеходно разстояние от птичия парк и фирмата, изпълняваща полетите с хеликоптер, е хотел San Martin 4*. Хотелът разполага с външен и вътрешен басейн и голама градина. Интернетът е безплатен, но е наличен само в лобито.

За да се стигне до хеликоптерната площадка, излезте от хотела и завийте надясно. Продължете пеша около 5 минути.  Така ще стигнето до птичия парк, а за полета с хеликоптер е необходимо само да пресечете улицата.

Полети се изпълняват ежедневно от 9 ч. до 17:30 ч. Най-добре е да се отиде на място и да се плати преди полета.

Цена за 10 минутен полет – 120$. Можете да заплатите в американски долари или в бразилски реали.

Транспортът в рамките на национален парк Игуасу се извършва от автобуси и е безплатен. Забранено е влизането със собствен автомобил.

Подробности за полета и полезни съвети

Полетите са с продължителност 10 минути. На пръв поглед времето ще ви се стори много кратко, но се усеща като по-дълго, тъй като гледките и преживяването са незабравими. Снимането е разрешено през целия полет. Фирмата разполага с 4 и 8-местни хеликоптери (в т.ч. мястото за пилота). В 8-местните хеликоптери отпред сядат трима туристи, а отзад – четирима.

Преди полета туристите изчакват в климатизирана сграда с места за сядане. На място има сувенирен щанд и малко кафене. Всеки билет има номер. Редът на качване в съответния хеликоптер се следи на екран, на който се изписват поредните номера на билетите. В сградата има тоалетна и фотоуслуги. След полета, по желание, туристите могат да закупят DVD с видеозапис и снимки + снимка на хартия.

Полетите ще са приятни и за хора, имащи проблеми с вестибуларния апарат – няма опасност да ви прилошее от летенето.

Съвет при полет с 8-местните хеликоптери: препоръчително е да седнете в хеликоптера първи или последен. Така ще си гарантирате място до прозореца, от където се вижда най-добре гледката и се правят най-хубавите снимки. Местата не се избират по желание, а по реда на качване в хеликоптера. Всеки пасажер се закопчава с колан от служителите.

Местоположение на водопадите и хеликоптерната площадка

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Информация за водопадите Игуасу

Те са два пъти по-пълноводни от Ниагарския водопад

Височината им е от 60 до 82 метра

Простират се по протежение на 2,7км

Има точно 275 водопада

Водопадите са заобиколени от субтропичната джунгла на Национален парк Игуасу

 

Галерия

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 21 ноември, 2016г.

 

Покажи повече This picture loads on non-supporting browsers.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация