Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 22.12.14 в ИДЕИ | 0 коментара

Посещение на Хайде парк (Heide Park)

В близост до град Хамбург се намира Хайде парк, за който дори голяма част от най-запалените ентусиасти на тема увеселителни паркове не са чували. Паркът е построен преди повече от 30 години и в него има множество влакчета, водни атракции и кула за свободно падане, но най-голямата му гордост е Colossos – най-високото дървено влакче в света.

Кратка информация


Продължителност: 4 дни (3 нощувки) Бюджет: ~ 260 €
Транспорт: Самолет + кола под наем Големина на групата: 4 души
Подходящ сезон: От април до октомври
Какво да носите със себе си?
Шапка за слънце, малък фотоапарат (да се побира в джоба ви), малка раничка за вода и храна

Екскурзията в детайли

Най-важното е да изберете обикновени работни дни за екскурзията си, тъй като през уикендите и по празниците често се налага изчакване по 1-2 часа на атракция! Летните месеци – юли и август не са за препоръчване, тогава парка е най-натоварен, а цените на самолетните билети са по-високи. Имайте в предвид, че парка работи от края на март до началото на ноември с малки изключение. Повече за работното време ще откриете по-долу.

Ако не планирате да останете в един от хотелите/ къмпингите част от Хайде парк, то е добре да закупите билетите си по-рано от www.heide-park.de, така ще получите отстъпка от цената. В Хайде парк един ден няма да ви е достатъчен – ако искате да обиколите всичко и да повторите любимите си атракции планирайте двудневно посещение.

От края на март 2016г., два пъти седмично ще се извършват полети от София до Хамбург – Любек. По същото време линията София – Дортмунд става ежедневна. Актуалното разписание на полетите следете в сайта на Wizzair. В #Пристигане са описани всички възможности за полет от София до района около Хамбург. В #Придвижване можете да разберете как да стигнете от избраното летище до Хайде парк.

Работно време

Стандартното работно време на Хайде парк е всеки ден, от 10:00 до 18:00 часа през силния сезон и от 10:00 до 17:00 часа в слабия сезон. В избрани дни от годината парка е отворен от 10:00 до 22:00 часа. Актуална информация за работните дни и часове можете да намерите в календара на www.heide-park.de

Цени на входни билети

Вид билет

Цена

Онлайн цена

1 ден
Посетител над 3г.45 €31 €
4 душисамо online111 €
5 душисамо online141 €
2 дни
Посетител над 3г.55 €41 €
4 душисамо online151 €
3 дни
Посетител над 3г.60 €46 €
Деца до 4г. - безплатно
Паркинг за 1 ден5,50 €5,50 €

Попътни туристически дестинации

Ако двата дни прекарани в парка не са изтискали всичките ви сили, можете да посетите един или няколко от градовете, покрай които ще минете:

Хамбург и неговото пристанище

Дортмунд и стадиона на Борусия (Вестфаленщадион)

Бремен със занаятчийския му квартал Шноор

Кралските градини Херенхойзер в Хановер

Катедралата в Кьолн

Бон – бившата столица на Западна Германия

 

Полети до Германия

Хайде парк се намира близо до град Хамбург, на около 270km североизточно от Дортмунд и на 350km северозападно от Берлин. Най-изгодния вариант за придвижване е с директните полети на виокомпания WizzAir от София до летище Дортмунд (290km) или летище Хамбург – Любек (140km), като след това наемете кола под наем (сравнете цените).

Ако желаете да съчетаете два забавни дни в увеселителния парк с обиколка на германската столица, то BulgariaAir и AirBerlin предлагат директни полети София-Берлин, а поради голямата конкуренция цените винаги са приемливи. От там също ще ви е необходим автомобил под наем, но е добра идея да го наемете в деня на отпътуването си за Хамбург, тъй като може да имате главоболия с паркирането.

Алтернативен вариант е да закупите билет с прекачване на Lufthansa до основното летище в Хамбург (HAM). Цената му е около 220€, а времето за пътуване най-малко 5 часа. Разликата във времето за пътуване (поради по-близкото местоположение на летището), между този и другите варианти е прекалено малко, за да оправдае по-високата си цена.

 

Как се стига до Хайде Парк

Ако следвате напътствията от статията, то вече сте наели кола под наем и сега трябва да стигнете до магистрала A7, независимо дали идвате от Хамбург, Дортмунд или Берлин. Слезте от магистралата на изход „Soltau-Ost“ и следвайте табелите за тематичния парк.

Запишете се за бюлетина!

[newsletter]

В случай, че не разполагате с автомобил, можете да се придвижите и с влак от множество градове в Германия. Купете си билет до гара Wolterdingen (Han), от там до Хайде парк са около 20 минути пеша (~ 2km). Ако искате да избегнете ходенето пеша, то слезте на гара Soltau (Han) и потърсете автобуса до Хайде парк.

 

Планиран бюджет

Изчисленията са на човек при 4-ма пътуващи (без значение дали са възрастни или деца над 4г.). Цената на самолетните билети от София до Дортмунд или Хамбург (Любек) на WizzAir е реално достижима при по-ранна резервация за месеците Април, Май, Юни, Септември или Октомври. Предвидени са 3 нощувки – 2 в къмпинга на Хайде парк (включват пълен пансион, двудневен билет за парка и безплатен паркинг) и 1 в хотел в Дортмунд (по ваше желание може и в Хамбург). Личните разходи са по 20 €/ден за първия и последния ден, в които няма да сте на пълен пансион. Добре е да имате още малко Евро за сувенири и сладолед в парка. 🙂

През летище Дортмунд

Разходно перо

Цена
Двупосочен самолетен билет София - Дортмунд - София44 €
Кола под наем (AutoEurope) - 4 дни36 €
Гориво за около 600км15 €
Къмпинг - 2 нощувки, пълен пансион105 €
Хотел в Дортмунд - 1 нощувка със закуска25 €
Двудневен входен билет за Хайде Парк0 €
Паркинг за колата на къмпинга на Хайде парк0 €
Лични разходи40 €
ОБЩО265 €

През летище Хамбург (Любек)

Разходно перо

Цена
Двупосочен самолетен билет София - Хамбург (Любек) - София40 €
Кола под наем (Europcar) - 4 дни36 €
Гориво за около 300км9 €
Къмпинг - 2 нощувки, пълен пансион105 €
Хотел в Хамбург - 1 нощувка със закуска25 €
Двудневен входен билет за Хайде Парк0 €
Паркинг за колата на къмпинга на Хайде парк0 €
Лични разходи40 €
ОБЩО255 €

 

Местоположение

На картата е отбелязано местоположението на парка. Ако пътувате с кола, ще ви е удобно да използвате функцията за упътвания – натиснете линка „Упътвания до“ и въведете от къде пътувате. Ще получите подробна информация за маршрута, предоставена от Google, директно в тази страница.

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

 

Карта на Хайде парк

Карта на Хайде парк за сезон 2013, на нея не е отбелязан новият крилат rollercoaster – „Flight of the Deamons“, който се строи за сезон 2014. Кликнете за по-голяма версия.

Карта на Хайде парк за 2015г.

Карта на атракциите в Хайде парк

Най-добрите атракции в Хайде парк

Парка е разделен на 5 тематични зони: Долна Саксония, Пиратска земя, Трансилвания, Земята на забравените и Див див Запад. Някои от основните атракциони са:

1Colossos – високо 60m дървено влакче, развиващо 120k/h

2Flug der Dämonen – първият крилат rollercoaster в Германия

3Krake – гмурнете се в устата на чудовичето

4Scream – свободно падане от 103 метра

5Limit – обърнато влакче с 3 лупинга и скорост 80km/h

6Big Loop – построено още през 1983г., това влакче е високо 30 метра, развива 70km/h и има 2 лупинга

7Desert Race – 5G натоварване при ускорението на влака до 100км/ч за 2.5 секунди, изстрелян посредством хидравличен катапулт.


Къде да нощувате при посещението си в Хайде парк

Heide Park Resort Holiday Camp е официалният къмпинг на парка и се състои от малки двузвездни къщички за до 4-ма възрастни + деца с обща баня. В цената (около 100€ на човек) получавате пълен пансион и еднодневен билет за Heide Park. Ако искате да изпитате пълно удоволствие от престоя си (и имате тази финансова възможност), то Heide Park Resort Hotel Port Royal 4* е правилният избор със своите тематично декорирани стаи. Тъй като за осъществяването на пътуването вероятно ще сте наели кола под наем, за вас няма да е проблем да отседнете в близкото градче Солтау, където ще ви е по-изгодно, въпреки допълнителния разход за закупуване на билет за парка. Wolterdinger Hof е непретенциозна къща за гости, която има голям двор и предлага богата закуска.

Ако следвате плана на Лудия Пътешественик, то в първия или последния ден от пътуването ви трябва да останете в Дортмунд или Хамбург (или Берлин, ако сте избрали да летите до там). Следните хотели са добър избор и предлагат паркинг:

 

Приложения за мобилни телефони и таблети

Heide-Park Resort

С официалното приложение на Хайде парк за iOS, можете да закупите билет за парка, да резервирате нощувка в един от хотелите в комплекса или да се информирате за наличните атракции, места за хранене и магазини за сувенири. Безспорно най-полезната му функция е показването на времето за изчакване на най-популярните атракции.

Ограничена работа офлайнВ повечето случай приложението изисква интернет, но ако кеширате картата на парка предварително, ще можете да я разгледате и offline
free

Wizz Air

Освен стандартните услуги за подобно приложение – преглед на разписания, закупуване на полет, добавяне на услуги, чек-ин и мобилна бордна карта, Wizz Air са добавили опции за покупка на членство в Wizz discount club, а също така често предлагат 20% намаление за резервации през мобилния app.

Ограничена работа офлайнБез мобилна или Wi-fi връзка са достъпни само определени функции. Желателно е да заредите приложението, преди да преминете офлайн.
freefree

Sixt Rent a Car

Резервиране на кола под наем бързо и на преференциална цена, търсене за най-близката до вас Sixt станция с възможност за gps навигация до нея.

Изисква постоянна връзка с интернетПриложението няма да стартира в зони без мобилно покритие или Wi-fi. Употребата му в роуминг ще се отрази сериозно на сметката Ви!
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 18 декември, 2015г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация