Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Кой е Лудия ПЪТЕШЕСТВЕНИК?

Повече за дизайна, идеята, структурата и възможностите на сайта.

Самолетна екскурзия, например до Италия, за 500лв. с включени джобни и посещение на Болоня, Флоренция и Пиза при това вие избирате темпото, атракциите, които да посетите и кога да обядвате – не, това не е поредната оферта на вашата Туристическа агенция, нито първата от три вноски в сайт за групово пазаруване! Въпреки това е напълно постижимо…

Като граждани на Европейския Съюз ние, българите сме добре дошли в почти всяка страна на континента – при това единствения необходим документ е нашата лична карта. Това в комбинация с изключително изгодните low-cost самолетни билети, Дунав мост 2 и по-лесното преминаване с кола през Сърбия, дават възможност за евтини самостоятелни пътувания.

Защо да не използвате услугите на Туристическа агенция?

Разбира се, организираното пътуване не изисква да отделяте лично време за организация и свежда шанса нещо да се обърка по време на екскурзията до минимум, но си заслужава да се отбележат и предимствата на самостоятелното пътуване:

 • Цената – тя често е много завишена  от туроператорите
 • Групата – не е необходимо да се съобразявате с капризите на над 20 души на различна възраст
 • Храненето – сами решавате кога, къде и дали да закусвате, обядвате, вечеряте, или да седнете за по бира
 • Интересите – имате свой собствен списък със забележителности, които да посетите – падате си по високи кули, но не и по скулптури, или искате да посетите световно известни галерии вместо разходка в зоопарка…
 • Времето – спестете времето си, като се подготвите предварително – така подробно ще опознаете своята дестинация, при това за по-малко време, а единственото загубено са ненужни почивки, разпокъсано хранене и скучни за вас обекти

Какво Ви е необходимо, за да го направите?

Желанието е най-важно. Когато сами организирате едно пътуване, получавате много повече знания за избраната дестинация. Прочитате за историята, наследството и скрити места, които екскурзовода често изпуска поради липса на време и т.н. Основното изискване е да започнете от рано – така получавате най-добрите оферти както за самолетни билети, така и за нощувка, освен това ще имате достатъчно време да се запознаете с особеностите на страната, която ще посетите.

С какво може да ви е от полза този сайт?

В Лудия Пътешественик събираме цялата необходима информация за определена дестинация в една статия или поредица от свързани статии. Целта е да ви улесним при подготовката за предстоящото пътуване или да ви подскажем къде може да отидете следващия път, тъй като самостоятелното организиране на подобно събитие винаги отнема значително количество време (знаем го от личен опит).

Ludiapateshestvenik.com е създаден с най-съвременните технологии и следва тенденциите в съвременния web дизайн. Ето само някои от акцентите в дизайна на сайта:

 • Всичко в една страница

Цялото съдържание на публикацията е в една дълга страница, като така отпада нуждата да се „лутате“ напред-назад из сайта, за да намерите желаната информация. Въпреки дължината, информацията е добре структурирана благодарение на елементи като акордеони, табове и балончета. Друг плюс на тази структура е, че веднъж заредена, можете спокойно да продължите четенето на публикацията и без интернет връзка.

 • Вътрешна навигация

Всички статии имат поднавигация, чрез която да „скокнете“ до важното за вас място. За да се върнете при навигацията, просто кликнете върху бутона със стрелката в долния ляв ъгъл на екрана си.

 • Responsive дизайн

Телефони, таблети, телевизори, лаптопи – съдържанието на Лудия Пътешественик е напълно достъпно от всяко ваше устройство, но не чрез „осакатена“ мобилна версия, просто сайта се „нагажда“ спрямо екрана, с който разполагате!

 • Разширено търсене

Помните, че сте чели нещо, но не го намирате? Искате да проверите дали имаме нещо за темата, която ви интересува? Използвайте кутийката за търсене в горния десен ъгъл или разширеното търсене на сайта.

 • Събитиен календар

Ако сте избрали дестинация, но нямате идея кога е най-подходящия момент за пътуване или просто се чудите кога ще се проведе дадено събитие през настоящата година, то задължително трябва да дадете шанс на календара на Лудия Пътешественик.

 • Красиви галерии

Най-интересното, от местата за които говорим, ще онагледяваме със снимки, поместени в категория Галерия.

 • HTML5 видео и анимации

Зареждат се бързо и на всякакви устройства.

 • Карти с вградени упътвания

Получавате напътствия от Google Карти директно в страницата с публикацията.

 

Категориите на Лудия Пътешественик.

За по-големи удобство и прегледност, всяка публикация в сайта попада в един от тези раздели:

Тук подробно са представени РЕАЛНО извършени пътувания от нашият Луд Пътешественик – макар и с най-богати на съдържание публикации, тази категория винаги ще бъдат най-бедната част от сайта. Защо? Просто посетените места никога няма да са повече от желаните дестинации.

Ще ви „нахвърляме“ примерни екскурзии до разни места, по начина, по които ние бихме ги изпълнили. Почерпете идеи за следващото си пътешествие или просто се запознайте с местата, въртящи се в главата на Лудия Пътешественик – от популярни дестинации до нечувани кътчета!

Вече имате своя дестинация и искате да поемете щафетата от Лудия Пътешественик? Е, тук ще намерите тези дребни детайли, които все още Ви липсват –“ Къде да нощувам?“,“ Как да се придвижвам с градския транспорт?“,“Как да се придвижвам до между  градовете?“, „Какво трябва да зная за летището, на което ще кацна?“,“ Как да направя прилични снимки, които да показвам като се прибера?“, „Има ли хитър начин да спестя пари, без да се лишавам от нищо?“ и др. Всичко това е удобно подредено в следните подкатегории:

Ключови данни и описание за обекти по целия свят, за да можете да решите дали си заслужават да загубите време с посещението им, или да разберете как да ги намерите и колко ще ви струва да влезете.

Най-новата категория на сайта. Тя съдържа компилации от места, събития, панорами или снимки, с цел да ви „подскаже“ идеи за бъдещи пътувания или просто да им се полюбувате.

Всяка по-важна статия на сайта ще бъде съпроводена от снимки (по възможност авторски). Тези снимки са извадени в отделни страници, в категория Галерия. Така по-удобно можете да разгледате само снимките, ако не сте в настроение да четете дълги статии…

Нашият събитиен календар не претендира за изчерпателност, дори напротив. В него ще поместваме интересни мероприятия, за които смятаме, че нямат достатъчна популярност в България.

Ако не сте планирали пътуване в близките месеци, но искате да опознаете нови места, или пък искате да се запознаете с дестинацията, избрана за следващото пътешествие предварително, то тази категория е точно за вас – вече имате възможност да се „огледате“ наоколо, без да мърдате от бюрото.

Нашите приятели

 

Имате още въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас чрез формата за контактстраницата ни във Facebook или профила в Twitter.

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация