Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 16.08.16 в ПОХАПВАНЕ | 0 коментара

Къде да хапнете – Прага: Пивоварната на манастира Страхов

Къде да хапнете – Прага: Пивоварната на манастира Страхов

Прага гъмжи от туристи по всяко време на годината, а повечето от тях не пропускат да опитат може би най-известния чешки продукт – бирата. Заведенията в центъра са безброй, но има едно място, което не бива да пропускате – Klášterní или пивоварната на бившия манастир Страхов.

ИнформацияКак да стигнетеМеню и цениВидове бираХотелиСмартфон приложения360° панорама

Времето в Прага

Вероятност за Дъжд
25-04-18 40%
Вероятност за Дъжд
Макс 21° / Мин 9°
Ясно
26-04-18 10%
Ясно
Макс 14° / Мин 4°
Незначителна Облачност
27-04-18 0%
Незначителна Облачност
Макс 19° / Мин 10°

Информация за пивоварната


Тип: Ресторант Резервации: +420 233 353 155
Ценова категория: Интернет: Да
Сайт: www.klasterni-pivovar.cz Транспорт: Трамваи 18, 22, 25, 27
Работно време: Всеки ден от 10:00 до 22:00 часа
Адрес: Strahovské nádvoří 301, 118 00, Прага 1, Чехия

Хотели

Резервирането на хотел около манастира Страхов би било грешка, поради отдалечеността му от централната пешеходна зона на Прага и ограничените възможности за транспорт. Препоръчително е да изберете хотел/апартамент в центъра и да се разходите до пивоварната за вечеря или обяд. Ние я посетихме преди да отпътуваме към летището, тъй като се оказа на път. В Стария град избора се свежда предимно до частни апартаменти (повечето са на изгодна цена), но имайте  предвид, че през нощта може да е доста шумно. Добър хотел, разположен в Прага 1 е fusion hotel ****. Ако търсите по-евтин вариант, то намиращият се в същия район Bed&Books Art Hotel*** обещава да удовлетвори дори най-капризните гости.

Местоположение и транспорт

Придвижване от Пражкия замък

Начин на придвижване: пеша

Време: 20 минути

Описание: Излезте от двора на Пражкия замък през западния вход и продължете само направо по улица Loretánská. По пътя ще видите храмa Пражка Лорета. Не след дълго ще сте на трамвайната спирка в близост до манастира.

Придвижване от Карловия мост

Начин на придвижване: градски транспорт

Време: 20-30 минути

Описание: Качете се на трамвай №22 от Малкия град или на трамвай №18 ако сте от страната на Стария град.

Придвижване от Хълма Петрин

Начин на придвижване: пеша

Време: 10 минути

Описание: Достъпът от кулата, обсерваторията или огледалния лабиринт на хълма Петрин до манастира Страхов и пивоварната му е лесен и приятен, по сравнително равна пътека през гората.

Обърнете внимание на точното местоположение на пивоварната! В близост до входа, в двора на манастира, има още няколко заведения, които често заблуждават туристите. Правилното място е точно срещу входа на библиотеката, разполага с няколко маси в малка градина, а в основния салон ще видите медните съдове на пивоварната инсталация. Можете да се ориентирате с тази панорама.

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Меню и цени

Пивоварна Klášterní предлага няколко типа наливна бира, произведена на място, според сезона. Цената е от 65 до 75 крони (около 5лв) за голяма бира (400мл).

Кухнята на Klášterní също не е за пренебрегване – предлагат се студени мезета, предястия, супи, салати, основни ястия, риба, десерти и дори вегетариански ястия.

Препоръчвам ви да се насладите на Пивоварския гулаш – ястие с телешко месо в бирен сос и кнедли. Цената му е едва 150 крони (приблизително 12 лева).

Пивоварския гулаш

Tелешко месо в бирен сос и кнедли

Бира – собствено производство

Следните бири се предлагат целогодишно:

Индийски пейл (светъл) ейл, нефилтриран – традиционна бира от Великобритания, създадена да издържа при транспортиране до Индия.

Тъмна, нефилтрирана 5,5% – Първата бира произвеждана тук след възстановяването на пивоварната.

Специален полутъмен Амбър 5,3% – бира, вдъхновена от Бавария.

Сезонно можете да откриете Пшенична бира, Тъмна пшеничена бира, Ноемврийски кафяв ейл и др.

Приложения за таблети и смартфони

FOURSQUARE

Може би най-известното приложение за намиране на ресторанти, барове, клубове, магазини и какво ли още не. Намерете най-популярните места около вас, където и по света да се намирате, прочетете ревюта от посетители и използвайте напътствията, за да стигнете до избраното заведение.

Изисква постоянна връзка с интернетПриложението няма да стартира в зони без мобилно покритие или Wi-fi. Употребата му в роуминг ще се отрази на сметката Ви!
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 21 ноември, 2016г.

Покажи повече This picture loads on non-supporting browsers.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация