Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 01.11.15 в ИЗГОДНО | 0 коментара

Хамбург – отстъпки с Hamburg Card

Хамбург – отстъпки с Hamburg Card

С Hamburg Card получавате безплатен градски транспорт, както и отстъпка в над 130 обекта в Хамбург, включително църквата Свети Михаил, круизните корабчета в езерото Алстер, много музеи, представления (мюзикъли, опери, театри и др.) и ресторанти. Картата е с период на валидност от 1 до 5 дни, а цената ѝ е малко по-висока от билета за градски транспорт за същия период.

Времето в Хамбург

Значителна Облачност
23-04-18 10%
Значителна Облачност
Макс 16° / Мин 7°
Дъжд
24-04-18 80%
Дъжд
Макс 12° / Мин 8°
Дъжд
25-04-18 90%
Дъжд
Макс 13° / Мин 6°

Информация за Hamburg Card

Картата за отстъпки се предлага в различни варианти според броя на туристите, региона и времето на валидност. Индивидуалната карта важи за 1 възрастен + 3 деца до 15 години, докато груповата е за до 5 човека, независимо от възрастта им. Можете да избирате между 1, 2, 3, 4 или 5 дни на валидност. Стандартната карта включва зони А и B на градския транспорт, ако ви се налага да пътувате по-далеч, ще трябва да закупите карта за Хамбург + региона.

Цени на Hamburg Card

Ден/зона
Индивидуална
Групова
ХХ+РХХ+Р
19,5020,9016.5033.90
218,50n/a30.50n/a
324,5056,9041.5087.90
432,50n/a55.50n/a
540,50n/a69.50n/a
Зона Х - Хамбург; Зона Х+Р - Хамбург + региона
Цените са в €

Препоръчителни хотели в Хамбург

Елегантният хотел Hafen Hamburg 4* се намира на брега на река Елба в сърцето на града – в близост до landungsbrücken (кейовете). Ако търсите по-достъпно място за нощувка в Хамбург, то цветният и модерен Prizeotel Hamburg-City е точно за Вас – централно разположен и с отлични отзиви от гостите си.

Пунктове за продажба

Hamburg Card се продава в офисите на Hamburg Tourist Information (на летището, кейовете, централна ЖП гара и др.), както и от всички каси и билетни автомати на HVV (оператора на градския транспорт в Хамбург).

Преди да пристигнете в града можете да закупите Hamburg Card онлайн или като мобилен билет, чрез приложението на HVV.

Отстъпки за притежателите на Hamburg Card

По-долу са изброени само част от обектите, предлагащи намаления за притежатели на картата за отстъпки Hamburg Card:

Круизни кораби в езерото Алстер – до -31%

Круизни кораби по Елба – до -21% (за обиколка на пристанището се качете на ферибот №62, част от градския транспорт)

Музеи и развлечения (кулата и криптата на църквата Свети Михаил, Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland, бънджи скокове, различните кораби-музеи, планетариума, аквариума, зоологическата градина и др.) – от -4 до -50%

Обиколки на града с туристически автобус или рикша(триколка) – до -14%

Представления (в Хамбургската филхармония, операта и театри) – до -26% от билети на касата на театъра


Ресторанти и заведения за бързо хранене (вкл. Hard Rock Café) – 20% отстъпка

Магазини за сувенири (вкл. този на Hard Rock Café) - до -10%

Наем на кола или велосипед – до -16%

Паркиране (по-добре да използвате безплатните Park & Ride паркинги около гарите и метростанциите извън центъра) – до -50%

Приложения за мобилни устройства

HVV

С официалното приложение на HVV (операторът на градския транспорт в Хамбург) можете да съставяте индивидуални маршрути, да преглеждате карти, маршрути и разписания за всички видове транспорт, както и да откривате най-близката станция/спирка. С виртуалните табла винаги ще знаете кога е следващото превозно средство.

Много удобна е функцията „мобилен билет“ (изисква MeinHVV регистрация), чрез която превръщате своят телефон/таблет в превозен документ. Всички видове карти и билети (включително групови, седмични и Hamburg Card) са налични за закупуване през мобилното приложение, а за някои от тях ще получите и 3% отстъпка.

Ограничена работа офлайнЗакупените билети могат да се използват без връзка с интернет, всички останали функции изискват да сте онлайн.
freefree

HERE WeGo

HERE WeGo са карти и офлайн навигация, поддържани от група немски автомобилни производители. Те са добра алтернатива на Google Maps, особено при пътуване в чужбина, където връзката с интернет може да е проблем. Въведете дестинация и приложението ще ви покаже най-добрия начин за придвижване – с автомобил, велосипед, пеша или градски транспорт. Най-новата версия дава възможност на пешеходците и велосипедистите да изберат маршрут в зависимост от терена – хълмист, равен и т.н. Не забравяйте предварително да свалите карта за всяка държава, която ще посетите.

Работи офлайнРаботи без връзка с интернет ако сте свалили картата предварително. Въпреки това тя осигурява допълнителни функции като трафик, отзиви и т.н.
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация