Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 25.02.18 в АКЦЕНТИ, МЕСТА | 0 коментара

Хонг Конг от високо – 5 безплатни гледки от небостъргачи и не само

Хонг Конг от високо – 5 безплатни гледки от небостъргачи и не само

Намиращият се в Делтата на Перлената река Хонг Конг е бивша английска колония и настоящ Специален административен район (САР) на Китай. Безспортно, градът е най-известен със своите небостъргачи – в края на 2017г. завършените високи сгради са 317, което нарежда Хонг Конг на първо място в света. Колкото и нетипично да е това в съвременния свят, достъпа до високите етажи в някои от тези сгради е напълно безплатен.

За престоя ви в Хонг Конг, препоръчваме да закупите предплатена карта за мобилен интернет онлайн от klook.com, самата карта ще получите на специално гише при пристигането си на летището. Всичко за летище Чек Лап Кок ще откриете в статията на Лудия Пътешественик по темата. Не пропускайте да проверите кои са най-известните атракции, най-добрите места за настаняване и най-популярните ресторанти и барове в Trip Advisor. В случай, че искате да се качите на „покрива“ на Хонг Конг, закупете билет с отстъпка за Sky100 в ICC.

№ 1

Инфо център на Хонгконгския паричен орган в Two IFC

Тук можете да научите интересни факти за паричната система на Хонг Конг – от валутния борд на Хонгконгския долар с Американския долар (точно така, не с ЮАН-а) до решението новите банкноти да са полимерни вместо хартиени. Ако нищо от това не ви интересува, то ви остава само гледката, а тя е зашеметяваща. – намирате се в сърцето на Сентрал, на 55-тия етаж на втората по височина сграда в града – Two International Finance Centre (415m). От едната страна ще видите връх Виктория и кулата на Bank of China, а от другата пристанище Виктория и небостъргача ICC (484m) – най-високата сграда в Хонг Конг.

Адрес: 8 Finance Street, Central

Работно време
От понеделник до петък: 10:00 – 18:00 часа
Събота: 10:00 – 13:00 часа

Не пропускайте следващите 2 места на страница 2!

Страници: 1 2 3

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация