Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

829-та годишнина на пристанището в Хамбург

10 май - 13 май

Кулминацията на празненствата в Хамбург

Най-зрелищният пристанищен фестивал в света се организира по случай рождения ден на хамбургското пристанище. Множество мероприятия съпровождат празника. Място? Цялото протежение на дългата 4км. крайбрежна алея „Harbour Mile“ от Hafen City до Пристанището-музей Övelgönne.

Празненствата включват представления на вода, суша и въздух – всичко започва с „Големият входен парад“ в петък и завършва с „Големият прощален парад“ в неделя. В тези паради ежегодно вземат участие повече от 300 големи кораба и хиляди по-малки плавателни съдове, а гостите, дошли за събитието са на 1.5 милиона! На сушата ще имате възможност да хапнете и пийнете на един от многото павилиони, докато се наслаждавате на музикални, театрални и балетни представления продължаващи до късно през нощта. Небето над града ще бъде озарено от пищни фойерверки в неделната вечер.

Първото празненство по случай годишнината на пристанището се състояло в далечната 1189г. В днешния си вид празника се отбелязва от четвърт век.

Много от корабите, пристигнали за празненството, приемат посетители на борда за кратка разходка, включително немски военни кораби. Някои плавателни съдове дори позволяват да бъдете на борда по време на парада, но срещу заплащане. В празненствата по вода се включват почти всички, които имат лодка, яхта или кораб.

Снимка: Patrizia

Място

Harbour Mile
Landungsbrücken
Хамбург, Германия
+ Google Map
За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация