Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Карнавалът във Венеция

27 януари, 2018 - 13 февруари, 2018

Полетът на ангела на Карнавала във Венеция

По една много стара традиция, две седмици преди началото на Великия пост започва Карнавалът във Венеция. Той е съпроводен от пищни костюми, красиви маски и странни перуки. Включете се в многобройните паради по улиците, мостовете и каналите на града или присъствайте на представление на живо на голямата сцена на площад Сан Марко – Gran Teatro. За нощните птици се организират DJ партита в Арсеналът на Венеция.

Всяка година програмата на карнавала включва класически спектакли, като парадът Festa delle Marie (на 03.02 от 14:30 часа), Il Volo dell’Angelo – Полета на Ангела (на 04.02 от 11:00 часа) и Il volo dell’Aquila – Полета на Орела (на 11.02 от 11:00 часа). Официално началото е на 27.01.2018г. в 18:00ч. с първата част на водния парад La Festa Veneziana sull’acquaно, а закриването е на 13.02.2018г. с пищни фойерверки. Най-популярните събития обаче, като отделните етапи на Конкурсът за най-добър костюм, Балът на Дожите и представленията на откритата сцена на площад Сан Марко – Gran Teatro, са в дните от 02.02 до 11.02.2018г.

От 2014г. насам в Арсеналът на Венеция се провеждат вечерни събития с музика, спектакли на вода, храна и фойерверки, а до там можете да стигнете с безплатна лодка от площад Сан Марко. През нощта се приберете пеша или изчакайте лодка на градския транспорт (Vaporetto) на спирка Bacini, която се обслужва денонощно, по извънреден график в дните на карнавала.

Ако искате да се потопите напълно в атмосферата на карнавала, можете да си закупите билет за един от Венецианските балове или за театралното представление „Тайните на Венеция“ (на английски и италиански език).

Важно е да организирате пътуването си от по-рано, тъй като местата за настаняване се запълват бързо и непременно си закупете маска – така ще станете част от празника. Най-удобният транспорт до Венеция е с директен полет на Ryanair от София до летище Тревизо. Открийте други опции за пътуване чрез търсачката за самолетни билети kiwi.com

Повече информация, както и билети за платените събития можете да намерите на официалния сайт на карнавала.

Място

Площад Сан Марко
Piazza San Marco
Венеция, Венето Италия
+ Google Map
Уебсайт:
comune.venezia.it
За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация