Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Зарежда Събития

« All Събития

Октоберфест в Мюнхен

22 септември - 7 октомври

Запазете си място в хотел от по-рано

Тази година най-големият фестивал на бирата в света – Октоберфест става на 208 години. За пореден път очаквания са 185-тото издание да счупи рекордите за брой посетители (над 6 милиона души!) и тонове изпита бира, както и (анти)рекорда за нейната цена – още през 2014г. бе мината психологическата граница от 10€/литър.

Факти и напътствия

Ако сте решили да посетите Октоберфест в последния момент, а нямате при кого да останете в Мюнхен, по-добре се откажете - няма да намерите свободно място дори на къмпинг, за да си опънете палатка.

Понятия като малка и средна бира тук не съществуват - избирате между 1 и 2 литра.

Запазете си маса предварително (от 30€/човек) или проверете в кои дни шатрите не приемат резервации (тогава принципа е 'кой превари').

Лунапарка е не по-малко посещаван от бирените шатри, затова е добра идея да дойдете по-рано през деня или в делничен ден.

Входа е свободен, а работното време варира (обикновено от 9:30 до 22:30, някои шатри са отворени до 1 през нощта).

Нощувка в Мюнхен по време на Октоберфест

Добре е да започнете с организирането на посещението си поне 6-8 месеца предварително. Повечето хотели имат отделен ценоразпис за този период от годината. Можете да сравните цените на хотелите между отделните резервационни системи с помощта на HotelsCombined.

Полезни връзки

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация