Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Откриване на фонтаните в Петерхоф

19 май @ 13:00 - 15:00

RUB500
Голямата каскада от фонтани в Петерхоф

През 2018г. официалното откриване на Голямата каскада от фонтани в двореца Петерхоф е насрочено за 19-ти май. За да присъствате на събитието ви е необходим билет за Долния парк (500 рубли) или комбиниран билет за парка и двореца (от 700 рубли). Ако планирате да посетите Санкт Петербург и двореца по-рано, не се притеснявайте – така нареченото „Техническо откриване“ се очаква да бъде още в края на Април, макар че е възможно датата да бъде изместена в зависимост от метеорологичните условия.

 

Повече за Голямата каскада

Тя се намира между Големия дворец и морето и се състои от 64 фонтана и 255 бронзови статуи – най-голямата от тях изхвърля вода на височина 22 метра. Каскадата разполага с три стъпаловидни водопада с по 7 стъпки, както и канал свързващ я със Северно море. Основната отличителна черта на фонтаните в Петерхоф е липсата на каквито и да е помпи и водни кули – използва се гравитационно налягане, създадено от разликата във височината на каскадата и захранващият я резервоар (язовир).

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация