Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Зарежда Събития

« All Събития

Празникът на Свети Никола

8 май, 2021

|Повтарящо се Събитие (Виж всички)

An event every year that begins at 12:00am on day 8 of май, repeating indefinitely

Празник, посветен на Свети Никола в Бари

Свети Никола се смята за покровител на моряците, слабите, беззащитните, несправедливо осъдените, а също така и децата. Той е патрон на град Бари, където се съхраняват и мощите му. По тази причина в южноиталианският град всяка година се провежда церемония в чест на Светеца (Festa di San Nicola) – неговата статуя, заедно с мощите му, се пренасят до вълнолома Свети Никола, където се качват на лодка за кратка разходка в морето, следвани от много други лодки на поклонници и вярващи.

Базиликата Свети Никола

Тя е построена през 1087г. с цел да приеме мощите на Чудотвореца, донесени от древния град Мира в Ликия (днешен Демре в Турция). Базиликата е популярно място за поклонение както на Православни Християни, така и на Католици. Макар денят, на който Християнския свят почита Светеца да е 6-ти декември, Фестивалът на Свети Никола се провежда в Бари от 7-ми до 9-ти май.

Видео от шествието

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация