Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Red Bull Cliff Diving в Пѐмбрукшър, Уелс

11 септември, 2016 @ 13:30 - 16:45

£11
Синята лагуна в Пѐмбрукшър

Синята лагуна в Пѐмбрукшър, югоизточен Уелс, ще приеме шестият кръг от Световните серии по скокове от скали. Мястото е бивша кариера за плоски камъни (каквито често се срещат в Уелс), която е наводнена от солените води на Келтско море. В близост се намира един от най-малките градове в Европа – Сейнт Дейвидс. Градчето има едва 1800 постоянни жители и е сред най-тихите места в Уелс, с изключение на един уикенд, когато се провежда Red Bull Cliff Diving.

Температурата на водата тук през септември е около 15 градуса, дълбочината достига цели 25 метра, а платформите са на височина 27,5м за мъжете и 20м за жените.

Пѐмбрукшър разполага с почти 300км брегова ивица, осеяна с малки плажове, гори и забравени от бога селца. Районът е национален парк и е дом на делфините Афала, които често плуват заедно със сърфистите. Тук са заснети части от множество филми като например Хари Потър.

Как да стигнете

Можете да се възползвате от директните полети на авиокомпания WizzAir от София до Бристол и Бирмингам. След това е най-добре да наемете автомобил. Времето за пътуване е 3 часа от Бристол и 4 часа от Бирмингам. 

Правила

Състезанието протича в 4 кръга при мъжете и 3 кръга при жените, всеки с различна трудност на скока. В първите три кръга при мъжете участниците са 14, а във финалния кръг участват най-добрите 8. При жените във всички кръгове участничките са 8. Реда на стартиране в първия кръг се определя чрез жребий, а в останалите участниците стартират според временното класиране от предишните кръгове, но в обратен ред.

Определянето на трудността става по следните критерий: отскок, брой салта, брой завъртания, позиция по време на салтата и гмуркане. Най-ниската трудност е 2,6/3,8 (жени/мъже), а най-високата 6,3.

Класирането се определя от 5-членно жури. Всеки негов член вдига оценка от 0 до 10 с точност 0,5. Най-високата и най-ниската оценки се елиминират, а останалите 3 се събират и умножават по степента на трудност. Печели участникът с най-голям сбор точки от всички кръгове.

Световните серии Red Bull Cliff Diving

Всеки кръг в календара носи точки за световната купа, според мястото, на което се е класирал участника – от 200 точки за 1-во място до едва 8 точки за 14-то място.

Място

Изоставена кариера за плоски камъни в Пѐмбрукшър
St David's, Pembrokeshire Великобритания + Google Map
За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация