Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 05.02.15 в АКЦЕНТИ | 0 коментара

Le due Torri – двете наклонени кули в Болоня

Le due Torri – двете наклонени кули в Болоня

Наклонените кули в Болоня са построени през XII век и са използвани за целите на отбраната на града, а височината им не е избрана случайно – трябвало да се издигат по-високо от близо 180-те кули, които имало в града по това време, построени от местни благородници. През годините по-голямата част от тези кули били съборени или паднали сами, а двете наклонени кули са едни от едва 20-те запазили се до днес. Кулата на Асинели предлага най-добрата гледка от високо над Болоня, но за да я видите ще трябва да изкачите 498-те стъпала.

Информация за посещениеКулата на АсинелиКулата на ГарисендаКъде се намират


Времето в Болоня


Информация за туристи

Дори старите сгради са на колони

Дори старите сгради са на колони

Art Hotel Corona d’Oro 1890 се намира в изключително стара сграда с уникална архитектура, а двете кули са на един хвърлей разстояние. Четири звезден лукс и перфектна локация ще откриете със Starhotels Excelsior. Ако бюджета е важен за вас, Nuovo Hotel Del Porto предлага не по-малко удобства и се намира в близост до гарата.

За посетители е отворена единствено кулата Asinelli (по-високата).

Лятно работно време:

От 9:00 до 18:00 часа (посл. влизане в 17:40), без почивен ден

Зимно работно време:

От 9:00 до 17:00 часа (посл. влизане в 16:40), без почивен ден

Възможно е удължено работно време през март и април.

Билет за възрастни и деца: 3,00€

Безплатно за хора с увреждания (няма асансьор)

Централната част на Болоня е относително малка и може лесно да се обиколи пеша. Ако все пак държите да използвате градски транспорт, то можете да откриете цялата необходима информация на този сайт: www.tper.it

Кулата на Асинели

Кулата е построена между 1109-1119 година от фамилия Арсинели, но по-късно станала собственост на общината. Височината ѝ е 97.20 метра, а отклонението на върха от основата е 2.23 метра. Вътрешното стълбищe с 468 стъпала е изградено през XVII век.

Кулите в Болоня

През XIIв. в Болоня имало около 180 кули


Кулата на Гарисенда

Тази кула е много по-ниска – едва 47 метра, а отклонението на върха от основата е цели 3.22 метра. Кулата е силно наклонена поради пропадане на почвата под нея, наложило се е дори височината ѝ да бъде намалена в средата на XIV век.


Местоположение на двете кули

Когато сте около Фонтана на Нептун се огледайте и със сигурност ще намерите двете кули.

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 22 януари, 2015г.

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация