Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Публикувано от на 03.03.15 в ЛЕТИЩА | 2 коментара

Летище Ниш – Константин Велики (INI)

Летище Ниш – Константин Велики (INI)

Канстантин Велики е малко летище, на 4км от центъра на град Ниш, Сърбия и на около 160км от София. През 1999г., по време на Натовските бомбардировки над Сърбия, пистата пострадала тежко, но 4 години по-късно летище Ниш отново отваря врати. Днес то се използва предимно за чартърни полети, както и за четири редовни линии на нискотарифната авиокомпания Wizz Air до Базел, Меминген, Малмьо и Айндховен.

Времето в Ниш

Ясно
23-04-18 0%
Ясно
Макс 27° / Мин 12°
Незначителна Облачност
24-04-18 0%
Незначителна Облачност
Макс 28° / Мин 13°
Ясно
25-04-18 20%
Ясно
Макс 28° / Мин 13°

Техническа информация за летище Ниш

Код на летището: INI (IATA) / LYNI (ICAO)
Официален сайт: www.nis-airport.com
Отворено на: 1952г. Брой писти: 1
Терминали: 1 Надморска височина: 197m
База на: не е база Часова зона: GMT+1
Местоположение: Ниш, Сърбия
Интернет: безплатен

Къде се намира летището?

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания

 

Полети от летище Ниш

Към началото на 2017г. от летището има редовни полети до четири дестинации – Базел (Швейцария), Меминген/Мюнхен (Германия), Айндховен (Холандия) и Малмьо (Швеция), които се обслужват от авиокомпания Wizz Air. Можете да проверите цените и разписанието на сайта на Уиз Еър – www.wizzair.com

Запишете се за бюлетина!

[newsletter]

Удобни хотели около летище Константин Велики

Ако преди или след полета ви, ви се налага да пренощувате, можете да го направите в Etno Konak Tašana, удобно разположен в центъра на града. За гостите има осигурени места за паркиране. Малко по-скъп вариант е The Regent Club Hotel, предлагащ безплатен интернет и закуска на шведска маса.

Транспорт и паркиране

Независимо от начина на придвижване, стигането до летище Ниш е бързо и евтино:

С автобус - Автобусна линия 34 (направление А и В) свързва централната автогара с летището. Линията се обслужва от 05:45 до 21:15 часа, на интервал от 15 минути (в неделя интервала е 30 мин.). Цената на еднопосочен билет е 60 RSD (малко по-малко от 1лв.).

С личен автомобил - Летище Ниш е слабо натоварено, с полети до едва четири дестинации (към март 2017г.). По тази причина терминала разполага с малък паркинг за не повече от 100 автомобила.

С такси - летището се намира на 4км. от центъра на града, което означава, че може да очаквате цена от около 5лв. за пътуването до него. Ако пред терминала няма таксиметрови автомобили, помолете човек от персонала да ви повика кола.

Кола под наем? На терминала няма офис на rent-a-car компания.

Приложения за телефон

Wizz Air

Освен стандартните услуги за подобно приложение – преглед на разписания, закупуване на полет, добавяне на услуги, чек-ин и мобилна бордна карта, Wizz Air са добавили опции за покупка на членство в Wizz discount club, а също така често предлагат 20% намаление за резервации през мобилния app.

Ограничена работа офлайнБез мобилна или Wi-fi връзка са достъпни само определени функции. Желателно е да заредите приложението, преди да преминете офлайн.
freefree

HERE WeGo

HERE WeGo са карти и офлайн навигация, поддържани от група немски автомобилни производители. Те са добра алтернатива на Google Maps, особено при пътуване в чужбина, където връзката с интернет може да е проблем. Въведете дестинация и приложението ще ви покаже най-добрия начин за придвижване – с автомобил, велосипед, пеша или градски транспорт. Най-новата версия дава възможност на пешеходците и велосипедистите да изберат маршрут в зависимост от терена – хълмист, равен и т.н. Не забравяйте предварително да свалите карта за всяка държава, която ще посетите.

Работи офлайнРаботи без връзка с интернет ако сте свалили картата предварително. Въпреки това тя осигурява допълнителни функции като трафик, отзиви и т.н.
freefreefree

Тази статия ви беше полезна? Тогава се абонирайте за Email бюлетина на Лудия Пътешественик - само така ще сте сред първите, научили за новите публикации в сайта! Последвайте ни в Twitter, Facebook или Google+, където ежедневно публикуваме интересна информация!

Последна актуализация: 9 март, 2017г.

2 коментара

  1. За информация на пътуващите от Летище Ниш с личен автомобил – паркингът на летището не е безплатен!!!

    • Здравейте, можете ли да споделите каква е цената за паркиране?

Вашият коментар

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация