Pages Menu
НАВИГАЦИЯ

Изпращане на материал или корекция

Изпратете ни вашата любима дестинация
Ако имате идея за статия, или корекция/допълнение към вече съществуваща публикация, можете да преминете към формата за подаване на данни. Ако желаете да изпратите материал за нова статия е силно препоръчително да се запознаете с някои основни изисквания към публикациите на ludiapateshestvenik.com, поместени по-долу.

10 важни точки за всеки бъдещ Луд Пътешественик

1Подберете добре темата – обекта или събитието трябва да са интригуващи, но за тях да има недостиг на информация в българското уеб пространство. Желателно е преди да започнете да пишете, да обсъдите темата с нас, чрез формата за подаване на данни.

2Изберете категорията – на ludiapateshestvenik.com имаме два типа категории – едните класифицират статиите по изчерпателност (пътешествия, идеи и акценти и др.), а другите по вид (градски транспорт, визи, летища и др.). Разгледайте сайта, за да решите къде попада вашата статия.

3Акцентирайте върху организирането на посещение – Лудия Пътешественик е портал за индивидуални туристи, затова се опитайте да наблегнете на полезната информация и практическите съвети (работно време, как се стига до там, цени, кое заслужава да му бъде отделено време и кое не и тн.), а не на историческите сведения (все пак едно резюме би било удачно).

4Бъдете изчерпателни – стремете се да представите завършено съдържание – описание, транспорт, цени, работно време, напътствия и т.н. Статии с „общи приказки“ и „разтягане на локуми“ няма да бъдат публикувани.

5Каква е оптимална дължина? – никой не харесва прекалено дълги и скучни статии, но минималния брой думи за статия на сайта е 300.

6Подредете информацията по раздели – по-голямата част от статиите на Лудия Пътешественик имат вътрешна навигация, която да отведе читателя до желаната част от статията.

7Поставете снимки и видео – задължително пригответе поне една картинка за „корица“ на публикацията си. Ако нямате такава под ръка, свържете се с нас, за да потърсим заедно, умоляваме ви да не прикачвайте снимки без позволение за публикуване от собственика им! За корица може да бъде използвано и You Tube видео, а в статията има място за галерия, панорама и слайдшоу.

8Не забравяйте външните връзки – цените, разписанията и всички останали данни остаряват бързо, което ще направи статията ви неактуална. Чрез поставяне на връзки към официалните сайтове на обектите, за които пишете, ще помогнете на читателите си да се ориентират, дори след няколко години.

9Работите безвъзвездно – в момента не можем да ви предложим заплащане, но с вашата помощ се надяваме това да се промени!

10Вие ни упълномощавате – с изпращането на материали, вие ни позволявате да ги променяме по наша преценка, да ги публикуваме на сайта и да упълномощаваме трети лица да ги разпространяват.

Готови ли сте да допринесете за развитието на Лудия Пътешественик?

Ние, заедно с всички наши читатели ще ви бъдем безкрайно благодарни ако ни изпратите своя материал за статия или корекция, в случай на забелязана неточност. Когато сте готови, кликнете на линка по-долу.


Затвори

Имате още въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас чрез формата за контактстраницата ни във Facebook или профила в Twitter.

Последна актуализация: 10 февруари, 2015г.
За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.
Повече информация